Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen, 57, on pysynyt viime aikoina kohuotsikoissa erikoisten ratkaisujensa myötä.

Heikki Malinen

Eniten närää on aiheuttanut epäsuhta miehen omien tulojen ja yhtiön toiminnan välillä. Malisen viime vuoden vuosiansiot olivat Taloussanomien mukaan palkkoina ja bonuksina lähes 990 000 euroa ja nyt Posti aikoo alentaa vähintään 700, mahdollisesti jopa 8 000 työntekijän palkkoja 30-50 prosenttia työehtosopimuskikkailun avulla.

Malisen taustalta on paljastunut muitakin skandaaleja, kuten se, että Posti hankki vuonna 2015 hänen aloitteestaan 30 000 euroa maksaneen golf-osakkeen Kirkkonummelta samaan aikaan, kun yhtiö irtisanoi 300 työntekijää.

Vaikka Postin taloudellinen tuloskehitys ei ole ollut kovin mairittelevaa, Malinen on ansainnut Seiskan mukaan pestistään vuodesta 2012 lähtien noin neljä miljoonaa euroa. Jo sitä ennen hän tienasi konsultti- ja insinööritoimisto Pöyryn toimitusjohtajana lähes 3 miljoonaa euroa ajanjaksolla 2008–2012.

Seiska on nyt julkaissut kuvia Helsingin keskustassa sijaitsevasta kaupungin arvostetuimpiin kuuluvasta taloyhtiöstä, josta Malinen osti vuonna 2010 197-neliöisen ökyasunnon, jossa on seitsemän huonetta, keittiö ja saunaosasto. Seiskan mukaan Malinen asuu 2 miljoonan euron lukaalissa kahdestaan vaimonsa kanssa, sillä heidän kaksi lastaan ovat jo aikuisia.

Sen lisäksi, että Malinen suorastaan kylpee rahassa, hän pääsee eläkkeelle jo 63-vuotiaana, sillä hänen Postin kanssa tekemänsä erityissopimus mahdollistaa, että hänen ei tarvitse odottaa 65-vuotiaaksi saakka, niin kuin muiden hänen ikäistensä täytyy.

Lähde: Seiska, Taloussanomat

Kuvat: Posti