Jo teini-iässä julkisuuteen ponnahtanut Juuso ”Herbalisti” Karikuusi on yksi Selviytyjät Suomi -ohjelman julkkiskilpailijoista. Tubettajana uransa aloittanut Karikuusi on kertonut Instagram-tilillään ohjelman kuvausten nostaneen vanhoja tunteita pintaan.

Karikuusi julkaisi viikonloppuna Instagram-tilillään pitkän kirjoituksen aiheesta. Kirjoituksessa hän kertoo olleensa koulukiusattu peruskoulussa.

– Olin säheltäjä, provosoiduin helposti ja en osannut aina olla hiljaa. Nämä asiat teki musta helpon kohteen, hän kirjoittaa.

Jos kuva ei näy selaimellasi, voit katsoa sen myös täältä.

Karikuusi kirjoittaa, että Selviytyjissä jokainen kisaaja on uudessa ympäristössä, eivätkä ihmisten kemiat aina toimi yksi yhteen.

– Näissä erikoisissa olosuhteissa koin taas samoja tuntemuksia, kun aikoinaan peruskoulussa, Karikuusi myöntää.

– Kun epäonnistuin jossain ja sitä mokaa osoitettiin ja siihen tartuttiin, aloin pelkäämään, että mokailen lisää ja siitä tuli itseään toteuttava ennuste. Jos en ihan täysin jotain osannut tehdä, en pyytänyt apua, ettei tulisi vielä lisää sanomista, hän kertaa kokemuksiaan ohjelman kulisseissa.

Tästä syntyi noidankehä, joka on tuttu monelle kiusatulle. Karikuusi kertoo päätyneensä ajattelemaan, ettei hän kykene mihinkään, eikä kukaan pidä hänestä. Hän koki ärsyttävänsä kaikkia.

Jos kuva ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Kisan jälkeen Karikuusi kertoo hämmentyneensä muilta kilpailijoilta saamastaan palautteesta. Muut olivat kertoneet siviilissä, että he olivat pitäneet hänen seurastaan kuvauksissa.

– Vaikka se typerältä kuulostaakin, niin musta tuntui siltä, että muut lähestulkoon vihasi mua, Karikuusi pohtii.

Hän sanookin tarinansa päätteeksi haluavansa tuoda esille sitä, kuinka kauaskantoiset vaikutukset koulukiusatuksi tulemisella on.

– Mun peruskouluajoista on jo 10 vuotta, mutta seuraamukset näkyy edelleen.

Hän kertoo saaneensa Selviytyjät-kokemustensa myötä lisää ymmärrystä sekä itseään että muita kiusattuja kohtaan. Karikuusi korostaa, ettei hänellä tällä hetkellä ole mitään hätää, eikä ollut kuvauksissakaan, mutta hän haluaa välittää seuraajilleen tärkeän viestin:

– Älkää kiusatko ketään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Selviytyjät Suomi nähdään Nelosella ja Ruudussa lauantaisin klo 20.00.

Lue myös:

Aki Mannisella oli päällä raskas elämänvaihe Selviytyjät-kuvausten aikaan – ”Elämä oli sekaisin kuin Tyny-Jussin virsikirja”

Kristianin heimoneuvosto 2: Ulosäänestetty Aki Manninen avoimena – ”Minua ei ole koskaan puukotettu yhtä pahasti selkään”