Suomalainen biologi Mark Sawalha innostui muutama vuosi sitten tutkimaan tarkemmin kuusta ja lähiplaneetoiltamme otetuista kuvista löytyviä erikoisuuksia. Nyt Sawalha on julkaissut lähivedoksia NASAn kuun pinnasta ottamasta kuvasta ja sanoo niissä näkyvän pyramidin muotoinen rakennelma.
Sawalhan tutkiman kuvan on ottanut kuun kiertoradalla oleva kamera LROC. Linkki alkuperäiseen kuvaan.
Sawalhan mukaan hänen suurentamassaan kuvassa näkyy pyramidin muotoinen esine tai rakennelma keskellä kuun Eudoxus-nimistä kraateria. Ufo-huijauksia paljastava Scott Brando kertoi englantilaiselle Daily Express-lehdelle, että samasta kraaterista otetuissa tarkemmissa kuvissa kyseistä pyramidia ei ole, joten ”pyramidin” täytyy olla Sawalhan tutkiman kuvan huonosta resoluutiosta johtuva optinen harha.
Muissa samasta kraaterista otetuissa tarkemmissa kuvissa ”pyramidia” ei näy. Sawalhan mukaan hänen suurentamastaan kuvasta erottuu, että läpimitältaan noin 4 km kokoisen esineen alapuolella näyttää olevan varjo, eli se ei ole hautautunut kuun pintaan. Sawalha uskoo esineen voivan liikkua, joka selittäisi miksi se näkyy vain yhdessä Eudoxus-kraaterista otetussa kuvassa.
Alla Sawalhan julkaisema video kuvasta.
https://youtu.be/hGk9KbdW-DM
Onko kuvassa näkyvä kohde mielestäsi valtava pyramidin muotoinen esine vai pelkkä optinen harha?
Mark Sawalha muutti lapsena Lontoosta Suomeen ja asuu edelleen täällä. Hänellä on Suomen ja Englannin kaksoiskansalaisuus.