Sushiravintola joutui kutsumaan viranomaiset paikalle kahteen otteeseen, kun paikkaan mieltyneet pingviinit ilmestyivät sen tiloihin. Ohessa myös video.

Kun poliisi soittaa ja kertoo murtautumisesta yrityksesi tiloihin, on syytä olla huolissaan. Tässä tapauksessa kyse oli kuitenkin suojaa etsivistä pingviineistä, jotka kokivat uusiseelantilaisen ravintolan hyväksi pesimäpaikaksi.

Vikkelästi liikkuvista pingviineistä oli ehditty ottamaan myös yksi kuva paikallisten motoristien toimesta. Kuva julkaistiin Twitterissä.

Department of Conservation

@docgovtnz
Wellington's little blue penguins with a taste for sushi have been moved to a nesting box. Our rangers report that they seemed to like it and were making cooing noises which is a good sign. bit.ly/2xMuVHq
newshub.co.nz

Wellington motorists urged to drive carefully as blue penguins spotted in CBD | Newshub

DoC says everyone has a role in protecting our native wildlife.

Ensimmäisellä kerralla paikalta löytynyt pingviini saatettiin pois ravintolan tiloista, mutta vierailu toistui myöhemmin ja otus toi mukanaan myös yhden lajitoverin.

Pingviineille annettiin ravintolavisiittien jälkeen pesimäpaikaksi laatikko, josta ne vaikuttivat pitävän – kujerruksesta päätellen.

Alapuolella video, jossa pingviinit otetaan kiinni. Viranomaiset tarkistivat kiinnioton yhteydessä, että linnut eivät olleet loukkaantuneita tai stressaantuneita.

Lähde: CNN, YouTube

Kuva: YouTube