Jos joku sanoo olevansa täysin avoin ihminen, hän valehtelee hyvin todennäköisesti. Cracked.comin mukaan jokainen meistä valehtelee tai jättää kertomatta tiettyjä asioita itsestään.
1. Seksuaaliset arjen tuntemukset. Vaikka joku haluaisikin puhua rivoja jatkuvasti, yhteiskunta tuntuu asettavan melko tiukkoja normeja. Jos et pidä ”normaalista” seksistä, olet helposti (varsinkin nuorison mielestä) joko pervo tai homo. Friikiksi leimautumisen pelko estää meitä puhumasta seksuaalisuudestamme ja seksielämästämme avoimesti.
2. Vihan tuntemukset. Luet netissä artikkelin ja ärsyynnyt kielioppi- tai asiayhteysvirheistä. Tai sitten luet kommentteja ja raivostut siitä, kuinka tyhmiä ihmiset ovat. Liikenteessä hidastelevat mummotkin aiheuttavat närää. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan ala raivota näissä tilanteissa, vaan he pystyvät laannuttamaan ajatuksensa. Toisaalta juuri edellä mainitut keskustelu- ja kommenttipalstat ovat oiva esimerkki siitä, että ihmiset kyllä purkavat raivoaan, kunhan he voivat tehdä sen anonyymisti.
3. Ällöttävyys. Olemme kaikki ällöttäviä ja oksettavia, mutta vain yksinämme. Ällöttävyys on siis subjektiivista. Esimerkiksi: hätä yllättää metsässä. On pakko tehdä tarpeet pusikkoon ja pyyhkiä perä lähimpään paperia muistuttavaan esineeseen. Mutta emme me sitä ventovieraille kerro.
Lähde: Tohtori.fi