Jokainen meistä voi joskus sortua haukkumaan ystäviään selän takana. Jopa ne kaikkein parhaimmat ystävät saattavat saada sinussa aikaan pientä ärsyyntymistä, mistä syntyvä turhautuminen purkautuu sitten muille.
Cosmopolitan-lehti on julkaissut neljä hauskaa kohtaa, joiden takia ystävien haukkuminen voi kuitenkin olla jopa terveellistä. Tohtori Goali Saedi kertoo lehden artikkelissa, miksi pieni pilkkaaminen voi tehdä sinulle ja suhteillesi hyvää.
1. Haukkuminen auttaa sinua poistamaan höyryjä päästäsi.
– Et välttämättä pysty sanomaan kaikkea ystävällesi päin naamaa, joten paineiden purkaminen jonnekin suuntaan auttaa parantamaan suhdettasi pilkan kohteeseen, Goali Saedi neuvoo.
2. Haukkuminen saattaa auttaa sinua huomaamaan, että ystäväsi ei olekaan ystäväsi.
– Joskus kun asiat sanotaan ääneen, huomataan uusia näkökulmia. Joskus haukkuminen voi paljastaa, että se toinenkin ystävä on puhunut sinusta paljon rumempia asioita, ja näin suhteenne on aina ollut epäterveellä pohjalla, kertoo Saedi.
3. Pilkkaaminen saattaa tehdä ystävästäsi paremman ihmisen.
– Kun ihmiset kuulevat, että heitä ollaan moitittu tai arvosteltu, saattavat he jopa parantaa ikäviä tapojaan ja tulla paremmiksi ihmisiksi, Saedi muistuttaa.
4. Haukkuminen auttaa sinua tietämään, mitä sinun ei pidä tehdä.
– Kun huomaat jossain ihmisessä ikäviä piirteitä ja avaudut niistä muille, huomaat mitä sinun ei itse tule tehdä ärsyttääksesi muita, Saedi sanoo.
Lähde: Cosmopolitan