Julkkiskisan voitto jo neljättä kertaa miehelle

Optikkoketju Specsaversin järjestämässä Vuoden Poka -kilpailussa suomalaiset äänestivät vuoden valovoimaisimmaksi silmälaseja käyttäväksi julkkikseksi rohkeasta ja persoonallisesta tyylistään tunnetun Teuvo Lomanin. Nimityksestä palkinnoksi saatavat 1 000 euroa Loman lahjoittaa SPR:n Nuorten Turvatalojen toiminnalle. Kilpailun kärkikolmikko koostui tänä vuonna vahvoista ja tyylikkäistä julkkiksista ja kärjessä nähtiinkin valovoimaisia mediapersoonia kuten Niina Herala ja kestosuosikki Jorma Uotinen.
Suomen kansa sai äänestää internetissä Vuoden Pokaa, eli Suomen valovoimaisinta silmälaseja käyttävää julkisuuden henkilöä. Kesäkuusta asti käynnissä ollut Vuoden Poka -internetäänestys keräsi tänä vuonna ennätysmäärän ääniä, ja äänestyksen kärkikymmenikköön nousi kansan kestosuosikkien Jorma Uotisen ja Mikko Alatalon lisäksi uudempiakin tulokkaita kuten Sofi Oksanen ja Niina Herala. Tuore voittaja Teuvo Loman oli valinnasta yllättynyt, mutta haltioissaan.
– Olen todella otettu valinnasta. Hienoa kuulla, että kasvot ovat vielä niin hyvässä kunnossa, että lasitkin näyttävät päälläni hyvältä, Loman nauraa.
Sisustussuunnittelijana ja tv-kasvona mainetta niittänyt Loman on käyttänyt silmälaseja jo kauan ennen kuin olisi niitä edes näön puolesta tarvinnut.
– Tykkään vaihdella laseja paljon ja itselleni on tärkeintä, että pokat ovat hauskan näköisiä, ja että niitä katsoessa tulee hyvä mieli. Tällä hetkellä olen aivan hurahtanut Benettonin mehevän herkullisiin ja syötävän värikkäisiin pokiin. Silmälasit ovat minulle pukeutumisen jatke, Suomen kaamein kämppä -ohjelmaa tällä hetkellä kuvaava Loman kuvailee.
Vuoden Poka -titteli meni tänä vuonna jo neljättä kertaa miehelle. Aiempina vuosina arvonimi on myönnetty tyylitaituri Jorma Uotiselle, viihteen moniottelija Simo Frangénille sekä pop-tähti Antti Tuiskulle.
Teuvo Loman lahjoittaa palkintonsa SPR:n Nuorten Turvatalojen toiminnalle
Vuoden Poka -titteli myönnetään vuosittain Suomen valovoimaisimmalle silmälaseja käyttävälle julkisuuden henkilölle. Tänä vuonna voittajalla on myös valtaa, sillä voittaja saa lahjoittaa 1 000 euron palkintosumman vapaasti valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.
– Haluan lahjoittaa summan SPR:n Nuorten Turvatalojen toimintaan ja teen sen Marian sairaalan henkilöstön hyväntekeväisyyskalenterin kautta. Olen ollut mukana Polin enkelit -kalenterin stailauksessa ja tiedän, että henkilöstön vilpitön tarkoitus on auttaa nuoria. Kalenterin tuotto, kuten myös tämä lahjoittamani summa, menee lyhentämättömänä Turvataloille, Loman kertoo.

Nuorten Turvatalot antavat keskusteluapua ja tukea tulevaisuuden rakentamiseen vaikeassa elämäntilanteessa oleville nuorille sekä heidän perheilleen. Lahjoitusvaroilla varmistetaan mahdollisimman pitkät aukioloajat ja mahdollisuus tarjota enemmän ammatillista apua nuorten ongelmiin.
Optikkoketju Specsavers järjestää vuosittain kaksi merkittävää silmälasikilpailua, Suomen sähäkin silmälasimalli -kisan ja Vuoden Poka -äänestyksen. Nyt neljättä kertaa järjestetty Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailu on maailman ensimmäinen ja ainoa silmälaseja tyylikeinona korostava mallikisa. Kilpailu kannustaa tavallisia ihmisiä ja erityisesti nuoria käyttämään ylpeinä omia silmälasejaan: kehykset eivät ole enää pakollinen näönhuoltoväline, vaan trendikäs, omaa persoonallisuutta korostava asuste. Specsavers Optikkoketju on lanseerannut ainutlaatuisen Spectacle Wearer of the Year -kilpailukonseptinsa jo kahdeksassa maassa.