Maaliskuussa ensi-iltansa saava Viaplayn uusi tanskalainen alkuperäissarja Kylmäveriset tappajat – Pimeys vie nordic noirin uudelle tasolle. Vahvojen henkilöhahmojen lisäksi sarja vangitsee ihmismielen pimeälle puolelle johdattavalla juonellaan, jossa avainasemassa on löytää syy synkille teoille.

Kylmäveriset tappajat – Pimeys on itsenäiinen jatko-osa vuonna 2011 ensi-iltansa saaneelle Kylmäveriset tappajat -sarjalle (Den som dræber). Kuten aiemmin, myös tällä kaudella tiukan trillerin päähenkilöt ovat sarjamurhaajia jäljittävät poliisi ja oikeuspsykiatri. Kahden vahvan henkilöhahmon henkilökohtaiset taustat lisäävät sarjaan omat kierroksensa.

Sarjassa paino on aiempaa enemmän rikosten psykologisella puolella, ja syyllisen lisäksi tärkeää on löytää syy synkille teoille. Muista rikossarjoista sarja eroaa etenkin siinä, että keskeisempi kysymys kuin ”whodunnit” on ”whydunnit”, mikä johdattaa katsojat ihmismielen pimeälle puolelle.

Pääosissa nähdään nousevat tanskalaistähdet Kenneth M. Christensen ja Natalie Madueño. Suomalaisille Christensen on tuttu muun muassa Perilliset-sarjasta ja Madueño talousrikollisuudesta kertovasta Petos-sarjasta. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Signe Egholm (Vallan linnake), Mads Riisom (Petos), Maibritt Saerens (Petos) sekä Peter Mygind (Vallan linnake, Petos).

Kahdeksanosaisen sarjan on ohjannut Carsten Myllerup (Dicte, Aber Bergen, Black Widows) ja käsikirjoituksesta vastaavat Ina Bruhn (Miehitetty, Dicte), Per Daumiller (Norskov) sekä Tine Krull Petersen (Dicte). Sarjan on tuottanut Miso Films, joka toimi niin ikään sarjan ensimmäisen kauden tuotantoyhtiönä.

Kylmäveriset tappajat – Pimeys nähdään yksinoikeudella Viaplayssa kaikissa Pohjoismaissa. Kriitikoiden ylistämän sarjan ensimmäinen kausi vuodelta 2011 on myös katsottavissa Viaplayssa.

Katso tästä sarjan tiiseri!

Kuvat: Viaplay