Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri on kuollut tänään keskiviikkona helsinkiläisessä sairaalassa. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. Tiedon vahvistaa Loirin pitkäaikainen ystävä Pete Eklund.

Ilta-Sanomien mukaan Loiri sai alkuvuodesta 2022 tietää sairastavansa kahta eri syöpää, joista toipuminen ei ollut enää mahdollista. Tuolloin lääkärit antoivat hänelle elinaikaa 2-6 kuukautta.

Ennen syöpään sairastumista Loiri on kamppaillut jo pitkään pahojen terveysongelmien kanssa. Hän sairasti muun muassa diabetesta, verenpainetautia ja uniapneaa.

Vesa-Matti Loiri on näytellyt uransa aikana yli 70 elokuvassa. Hän aloitti yhteistyön edesmenneen Pertti ”Spede” Pasasen kanssa jo 60-luvulla ja nousi kansansuosikiksi Uuno Turhapuro -hahmollaan.

Loiri tunnetaan myös laulajana ja hän on julkaissut yli 30 albumia. Kaksitoista levyä on ylittänyt vähintään kultalevyrajan ja yhteensä hänen albumeitaan on myyty yli 660 000 kappaletta. Loiri on itse sanonut musiikin olevan viimeinen asia, josta hän olisi valmis luopumaan.

Vuonna 2011 hänelle myönnettiin taiteen valtionpalkinto. Palkitsemisperusteluissa painotettiin Loirin kykyä olla sekä poikkeuksellisen suosittu koomikko että vahvojen draamaroolien tekijä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Antti Tuisku järkyttyy Heikki-vaarinsa kohtalosta televisiossa -”Meidän pappa valehteli ikänsä”

Laulaja Antti Tuisku palasi opintojen pariin – valmistuu vielä tänä vuonna uuteen ammattiin: ”Oveni tulee olemaan avoinna kaikille”