Nordic Entertainment Group on käynnistänyt kansainvälisesti mittavan Viaplayn alkuperäissarjan Cold Couragen tuotannon. Sarjan näyttelijäjoukkoon lukeutuu sekä suomalaisia että kansainvälisiä huippunimiä, kuten Pihla Viitala, John Simm ja Jakob Eklund. Pekka Hiltusen palkittuihin dekkareihin perustuvaa sarjaa kuvataan kevään ja kesän aikana ympäri Eurooppaa.

Viaplayn suomalaisen alkuperäistuotannon Cold Couragen kuvaukset käynnistyvät tänään. Sarjan kovatasoiseen näyttelijäjoukkoon kuuluu kotimaisten tähtien lisäksi tunnettuja kansainvälisiä nimiä.

Pihla Viitala (Kuva: Elina Simonen)

Päähenkilöitä Maria ja Liaa näyttelevät Pihla Viitala ja Sofia Pekkari, joka on kotimaassaan Ruotsissa tunnettu etenkin näyttämörooleistaan. Sarjassa nähdään niin ikään tunnetut brittinäyttelijät John Simm sekä Caroline Goodall. Simm on suomalaisille tuttu rooleistaan esimerkiksi Doctor Who ja Kova linja -sarjoista ja Goodall elokuvista Dressmaker ja Schindlerin lista.

John Simm

Sarjan muita keskeisiä rooleja näyttelevät Antti Reini, Elmer Bäck, Jonna Järnefelt, Rea Mauranen, Antti Virmavirta sekä Jussi Nikkilä. Kansainväliseen näyttelijäjoukkoon lukeutuvat lisäksi Jakob Eklund, joka tunnetaan Suomessa pääroolistaan Johan Falk -elokuvissa sekä Arsher Ali (Line of Duty) ja Peter Coonan (Love/Hate).

Jacob Eklund

Kuvaukset ympäri Eurooppaa

Pekka Hiltusen palkittuun ja useille kielille käännettyyn Studio-rikosromaanisarjaan perustuvan sarjan tapahtumapaikkana on Lontoo, jossa suomalainen Lia tapaa maannaisensa Marin. Mari johtaa Studiossa huippuammattilaisten tiimiä, jonka tavoitteena on korjata omankädenoikeudella yhteiskunnallisiin vaikuttajiin tai suuryrityksiin liittyviä epäkohtia. Lialle avautuu kokonainen rikosten ja taitavien huijausten pelottava maailma, mutta kysymys kuuluu, oikeuttaako päämäärä keinot.

Caroline Goodall

Viaplayn alkuperäissarjan ovat käsikirjoittaneet David Joss Buckley ja Brendan Foley. Sarjan ohjauksesta vastaavat Agneta Fagerström Olsson (Wallander: Kaipaus, Hammarkullen) sekä Kadir Balci (Marry Me).

Viaplayn kunnianhimoisimpiin tuotantoihin lukeutuvaa kansainvälistä sarjaa kuvataan Dublinissa, Lontoossa, Antwerpenissä sekä Suomessa pääkaupunkiseudulla ja Kainuussa.

– Tavoitteenamme on ensisijaisesti tuottaa parasta mahdollista viihdettä kotimarkkinalle eli Pohjoismaihin, mutta myös viedä suomalaista huippuosaamista ja tarinaa maailmalle. Kyseessä on korkeimmat kansainväliset laatukriteerit täyttävä projekti, painottaa NENT Group Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback.

– Panostamme voimakkaasti oman sisällön tuottamiseen, ja Cold Courage on arvokas lisä pohjoismaiseen alkuperäissarjatuotantoomme. Tavoitteenamme on tarjota katsojillemme parasta pohjoismaista draamaa, ja Suomen suurimpiin lukeutuva tv-sarjatuotanto tukee hienosti tätä tavoitettamme, toteaa Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland.

Yksinoikeudella Viaplayssa nähtävän sarjan tuottaa suomalainen tuotantoyhtiö Luminoir yhdessä irlantilaisen Vico Filmsin, belgialaisen Potemkinon sekä islantilaisen Sagafilm Nordicin kanssa. Sarjan tuottajina toimivat Markku Flink ja Pauli Pentti Luminoirista. Sarjan kansainvälisestä levityksestä Pohjoismaiden ulkopuolella vastaa Lionsgate.

Kahdeksanosaisen alkuperäissarjan ensi-iltaa on kaavailtu keväälle 2020.

Lähde ja kuvat: Viaplay