Yhdysvaltalainen Leslieann Raeder, 34, pidätettiin lapsen hyvinvoinnin vaarantamisesta sen jälkeen, kun hänen aliravittu ja mustelmilla oleva tyttärensä pakeni kotoa. Rikos tuli ilmi, kun 10-vuotias tyttö pakeni naapuriin pyytämään apua.
Raederin lisäksi tytön pahoinpitelyssä olivat mukana Shawn Whaley, 23, Brandy Shaver, 18, ja Gary Bubis, 37, jotka myös pidätettiin. Kaikki kolme saivat syytteen pahoinpitelystä. Bubisilla oli suhde uhrin äidin kanssa, kun taas Whaley ja Bubisin sisko Shaver olivat keskenään suhteessa.
Tutkijoiden mukaan tyttö oli ollut pahoinpitelyn uhrina huhtikuusta lähtien. Pahoinpitelijöiden tarkoitus oli ilmeisesti kurittaa tyttöä ja ”saada hänet käyttäytymään”.
– Suoraan sanottuna ainoa hänen rikkomuksensa oli ruoan vieminen ja yritys saada ruokaa, sekä yritys tehdä asioita, joita lapset tekevät, sanoi apulaissheriffi Gene Sullivan.
Viranomaisten mukaan tyttöä oli potkittu ja hakattu toistuvasti kuukausien ajan. Lisäksi hänet oli pakotettu työskentelemään ulkona koko päivän ilman vettä tai pääsyä vessaan. Tytölle ei annettu säännöllisesti ruokaa, vaan hän sai syödä vain kerran päivässä tulisella kastikkeella kuorrutetun annoksen.
Lisäksi uhri oli kertomansa mukaan pakotettu juoksemaan painoilla varustettu reppu selässään. Samalla häntä seurattiin autolla, joka törmäsi häneen, jos hän juoksi liian hitaasti.
– Kun hän ei enää jaksanut jatkaa, he sitoivat köyden toisesta päästä hänen vyötärölleen ja toisesta päästä autoon, ja vetivät häntä mukanaan. Kun hän lopulta kaatui, he jatkoivat ajamista raahaten häntä perässään, Sullivan kertoi tapauksen karmivista yksityiskohdista.
Uhri onnistui lopulta pakenemaan pahoinpitelijöidensä nukkuessa.
– Hän itki, kyyneleet valuivat pitkin hänen kasvojaan, hän oli likainen, eikä ollut käynyt suihkussa kahteen viikkoon, tytön löytänyt naapuri Autumn Lee Butchino kertoi.
Perheen kodissa asui myös 3-vuotias lapsi, jonka viranomaiset kertovat olevan nyt turvassa sukulaisten luona. Lapsella oli kädessään palovammoja.
Tuomari on kieltänyt syytettyjä olemasta minkäänlaisessa yhteydessä uhriin. Oikeudenkäynnit alkavat myöhemmin syyskuussa.

Lähde: People
(Kuvassa Brandy Shaver ja Gary Bubis)