Yhdysvaltalainen Stephanie Rodas, 28, on kärsinyt anoreksiasta 13-vuotiaasta saakka. Alimmillaan hän on painanut vain 25 kiloa. Rodasin perhe lähetti hänet lukuisille klinikoille ja sairaaloihin, mutta hoitojaksoilla hän söi juuri ja juuri riittävästi, jotta hänet päästettiin kotiin, missä hän palasi vanhoihin tapoihinsa.
Rodas esiintyy yhdysvaltalaisessa televisio-ohjelmassa Lääkärit, jossa hän käy läpi sydän- ja veritestit sekä ultraäänitutkimuksen selvittääkseen, kuinka paljon hän on saanut aikaan vahinkoa keholleen.
Videolla Rodas itkee pyytäessään asiantuntijoilta apua toipuakseen sairaudesta, joka on hallinnut suurinta osaa hänen elämästään.
– Voin syödä joskus vain 100 kaloria päivässä… vietän kymmenen tuntia treenaten, hän myönsi ohjelman juontajille.
Lapsuudessaan Rodas oli ylipainoinen, minkä johdosta hän joutui kiusaamisen uhriksi teini-iässä.
– Kun olin 13, minusta tuntui kamalalta. Olin ylipainoinen, ja muut lapset sanoivat asioita kuten ”läski” ja ruokalassa he heittivät minua ruoalla, Rodas muisteli.
Seuraavien vuosien kuluessa tytön perhe alkoi huolestua hänen kuihtuvasta ulkomuodostaan. Hänen ollessa 17-vuotias, hänet lähetettiin klinikalle toipumaan. Siitä oli kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä.
– He veivät minut klinikalle. Sain uusia neuvoja ja opin temppuja siellä olevilta tytöiltä, ja siitä alkoi vuosien kierre, jonka aikana olin vuoroin hoitokeskuksissa ja vuoroin ulkona, Rodas kertoi.
Lopulta 23-vuotiaana Rodas yritti parantua sairaudestaan ryhtymällä joogaamaan ja tapaamalla ravintoasiantuntijoita. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta.
Viime helmikuussa Rodasin sisko löysi hänet tajuttomana asunnostaan. Hän oli ottanut yliannostuksen kipulääkkeitä. Hänet kiidätettiin sairaalaan, missä lääkärit totesivat tilanteen olevan vakava. Noin kolmeen päivään perhe ei tiennyt, heräisikö hän enää koskaan.
Muistellessaan koettelemuksiaan Rodas itkee ja pyytää apua sanoen:
– Täytyy olla keino parantua.

Lähde: DailyMail