Miekkavalaat repivät toisen valaan kappaleiksi – video ei sovi herkille!

Miekkavalaita ei turhaan kutsuta tappajavalaiksi. Tiistaina venäläinen turistiyritys julkaisi videon miekkavalaista, jotka repivät toisen valaan kappaleiksi. Video on kuvattu Venäjällä Kamtšatkan niemimaalla.
Yrityksen omistaja Mikhail Korostelev sai kuvattua koko luontonäytelmän helikopterikamerallaan. Videolla miekkavalaat jahtaavat valasta hetken ja saavat sen lopulta kiinni. Loppu onkin julma ja verinen teurastushetki.
Voisi kuvitella, että yrityksen työntekijät olivat näkemästään järkyttyneitä, mutta ei  – heidän mielestään tapahtuma oli kaunista katseltavaa.
– Kaikki olivat innoissaan. Totta kai tilanne oli raaka ja surullinen, mutta luonto toimii näin, ja tällaista tapahtumaa ei usein näe, kertoi matkaohjaaja Inessa Yuryeva National Geographicille.
Tutkijat muistuttavat, että miekkavalaat ovat petoja ja elävät ruokaketjun huipulla. Ne käyttävät saaliikseen mitä vain, esimerkiksi muita valaita.
– Suuren valaan tappaminen on vaikeaa ja vie paljon energiaa, mutta jos miekkavalaat työskentelevät yhdessä, kuten tässä nähdään, tarjoaa saalis ruokaa tarpeeksi kaikille, kertoi biologi Tatiana Ivkovich.
Katso huima saalistusvideo, jota ei suositella herkille.

Lähde: AllThatIsInteresting

Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!
Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!