Poliisin julkaisemalla videolla näkyy kojelautakameran tallenne kammottavasta onnettomuudesta, kun kuorma-auto törmää pysähtyneisiin henkilöautoihin täydellä vauhdilla.

Enlannin Newarkissa viime vuonna tapahtuneessa onnettomuudessa 65-vuotias kuljettaja törmäsi lähes 80 kilometrin tuntinopeudella suoraan päin pysähtyneitä autoja. Kuljettaja huomasi autot liian myöhään ja alkoi poliisin testien mukaan jarruttaa vasta 15 metrin päässä pysähtyneistä autoista. Kuorma-auton nopeus oli ollut sitä ennen 90 km/h.

Pahimmin törmäyksessä kärsi opiskelijanainen Renault Clio -merkkisessä autossaan. Hän sai kolarista vakavia vammoja, joiden vuoksi hän joutui lopettamaan yliopisto-opintonsa. Naisella todettiin aivoverenvuoto, jonka lisäksi selkä, niska, käsi, kylkiluut ja nenä murtuivat. Onnettomuudessa naisen auto myös törmäsi edessään olleeseen Audi A1:een, jonka kuljettaja myös kärsi pahoja vammoja. Audi puolestaan törmäsi edessään olleeseen kuorma-autoon.

Kolarin ajaneelle kuorma-auton kuljettajalle on nyt oikeudenkäynnissä annettu 18 kuukauden vankilatuomio ja 29 kuukautta ajokieltoa.

Newarkin ja Sherwoodin poliisi julkaisi videon törmäyksestä varoituksena muille liikenteessä liikkuville siitä, miten tärkeää on aina kiinnittää huomiota siihen mitä edessä tapahtuu. Poliisi toivoo videon muistuttavan ihmisille, milten valtavia ja elämää muuttavia katastrofaalisia asioita voi tapahtua liikenteessä vain muutamassa sekunnissa.

Alla oleva video ei sovellu herkille.

(Kuvituskuva ei liity tapaukseen. Kuva: Pixabay)

Lähde: Metro