Uhkarohkea Skyler Thomas teki Etelä-Afrikan edustalla huiman kokeen osoittaakseen, etteivät hait ole ihmislihan perään. Thomas on White Shark Video -nettisivuston ylläpitäjä. Miehen julkaisemalla videolla nähdään, kuinka hän on vedessä haiden ympäröimänä ja viiltää omaan ranteeseensa kaksi haavaa.
Viillettyään itseään Thomas näyttää veristä käsivarttaan ohi uiville mustapilkkahaille. Saalistajat eivät kuitenkaan reagoi miehen temppuun mitenkään.
Videon teksti valottaa, että hait voivat haistaa yhdenkin veripisaran isosta uima-altaasta, joten ne voivat haistaa kaiken muunkin, mistä ne ovat kiinnostuneet. Ihminen ei kuulu näihin kiinnostuksen kohteisiin.
Myöhemmin Thomas kertoi, mikä sai hänet kuvaamaan videon:
– Tein videon osittain sen vuoksi, että Haiviikon ohjelmat jakavat typeriä asioita esimerkiksi haiden kyvystä haistaa verta. En koskaan uskonut sen olevan totta, mutta tuon faktan kertominen ei saa viestiä perille, toisin kuin sen näyttäminen. Siksi tein videon.
Thomas jatkoi, että on hyvin itsekeskeistä kuvitella, että hai unohtaa kaiken muun, mitä oli tekemässä ja jättää lukuisat valtameren hajut huomioimatta vain lähteäkseen ihmisen perään. Thomas myös kertoi tehneensä kokeen kahtena päivänä peräkkäin ja viettäneensä meressä yli tunnin kerrallaan.
– On merkityksetöntä, miten hyvin ne haistavat, sillä emme silti ole niiden ruokalistalla, Thomas painottaa.

Lähde: The Sun