Pakistanilainen Afhseen Qumbar, 9, kärsii erikoisesta lihashäiriöstä, jonka johdosta hänen päänsä on taipunut sivulle eikä hän kykene nostamaan sitä pystyssä. Tyttö elää syrjässä muista, sillä ihmiset pelkäävät häntä.
Tyttö ei voi seisoa tai kävellä normaalisti, ja tarvitsee apua sekä syömiseen että vessassa käymiseen. Muut lapset pelkäävät häntä, ja aikuiset luulevat hänen tilansa johtuvan synneistä. Hän ei käy koulua, ja hänen ainoat ystävänsä ovat hänen sisaruksensa.
Tytön isä Allah Jurio ja äiti Jameelan kertovat käyneensä useiden lääkäreiden puheilla, mutta kukaan ei ole osannut auttaa tyttöä. Köyhillä vanhemmilla ei ole varaa viedä tyttöä erikoislääkärin vastaanotolle.
– On hirveää nähdä tyttäreni sellaisena. En voi enää katsella hänen kärsimystään. Yksikään lääkäri täällä ei ole osannut diagnosoida häntä, Jameelan kertoo.
Afhseen oli syntyessään normaali, mutta hänen elämänsä muuttui hänen ollessa kahdeksan kuukautta vanha. Tytön tullessa vanhemmaksi tilanne vain paheni.
– Ihmiset sanovat tyttärestämme ikäviä asioita. Usein he nauravat hänelle. Se todella satuttaa, tytön isä toteaa.
Lääkärit uskovat tytön kärsivän harvinaisesta lihashäiriöstä tai rangan häiriöstä, mutta vain perinpohjaiset tutkimukset voivat varmistaa ongelman syyn.

Lähde: DailyMail