Jere Sallinen, Jani Rita ja Oskari Korpikari tekevät paluun Jokereiden kokoonpanoon maanantai-iltana vierasottelussa Dinamo Riikaa vastaan.
Kolmikko huilasi lauantain ottelun Zagrebissa. Sallinen ja Rita pelaavat samassa ketjussa Riku Hahlin kanssa, kun taas Korpikari puolustaa Daine Toddin parina. Lepovuorossa maanantaina ovat Semir Ben-Amor, Tomi Mäki ja Ryan Gunderson. Sairastumisten vuoksi sivussa ovat Riku Helenius ja Juhamatti Aaltonen.
Jokerit on neljän ottelun voittoputkessa, jonka viimeisin kolme pistettä tuli Medvescakin vieraana lukemin 3-1. Henrik Karlsson oli vahvassa vireessä maalilla ja verkkoa heiluttivat Johan Harju, Petteri Wirtanen sekä Steve Moses. Kokonaisuutena helsinkiläiset pelasivat Zagrebissa hyvän ottelun.
Dinamo seilaa kuuden ottelun kotivoittoputkessa. Lauantaina latvialaisten voiman sai tuntea SKA Pietari, joka taipui Arena Rigassa lukemin 2-4. Dinamo on pelannut viime otteluissaan nousujohteisesti, joten läntisen konferenssin 13:s sija ei kerro lähellekään koko totuutta joukkueen vireestä.
Jokereille illan ottelu on kahden ottelun vieraskiertueen viimeinen. Tällä viikolla ovat edessä vielä ottelut Sibir Novosibirskiä ja Amur Habarovskia vastaan Hartwall Arenassa.
Maanantain ottelu alkaa klo 19.30 ja ennen sitä vietetään hiljainen hetki legendaarisen valmentajan Viktor Tihonovin muistolle. Tihonov menehtyi viime yönä moskovalaisessa sairaalassa. Hän johdatti Neuvostoliiton kolmeen olympiakultaan sekä kahdeksaan maailmanmestaruuteen. Lisäksi Tihonov luotsasi TsSKA Moskovan peräti 13 perättäiseen maan mestaruuteen vuosina 1978-90.
Ottelu näytetään tuttuun tapaan suorana lähetyksenä Viasat Hockey Finland -kanavalla sekä Viaplay-verkkopalvelussa.
Kokoonpano tänään:
9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 90 Johan Harju
61 Tommi Huhtala – 26 Petteri Wirtanen – 79 Eetu Pöysti
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
76 Jere Sallinen – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
2 Oskari Korpikari – 3 Daine Todd
4 Ossi Väänänen – 6 Topi Jaakola
1 Henrik Karlsson (37 Jani Kautto)