Masked Singer Suomi oli yksi kevään 2020 puhutuimmista tv-ohjelmista, joka sai jatkoa heti saman vuoden syksyllä. Ohjelmaan osallistuu kaksitoista julkkista ja he naamioituvat mielikuvituksellisiksi laulaviksi hahmoiksi. Katsojien ja panelistien tehtävänä on yrittää arvata, kuka minkäkin hahmon takaa löytyy. Jokaisen jakson lopussa vähiten ääniä saanut hahmo joutuu paljastamaan itsensä.

Sisällysluettelo

Masked Singer Suomi Uutiset

 

Masked Singer Suomi formaatti

Perustiedot – Masked Singer Suomi
 • Tyyli: musiikki ja viihde
 • Tuotantokaudet: 1 (kevät 2020) ja 2 (syksy 2020)
 • Ensimmäinen jakso: 14. maaliskuuta 2020
 • Ohjelman juontaja: Ilkka Uusivuori
 • Ohjelman vakiopanelistit: Janne Kataja, Jenni Kokander sekä Maria Veitola ja syksyllä 2020 heidän lisäkseen Christoffer Strandberg
 • Osallistujat: 12 kilpailijaa
 • Verkko: MTV3
 • Jakson kesto: 42 minuuttia

Masked Singer Suomi perustuu formaattiin, jossa julkisuudesta tutut henkilöt pukeutuvat tunnistamattomiksi hahmoiksi, jotka laulavat yleisön sekä panelistien seuratessa esitystä. Panelistien tehtävänä on arvata, keitä maskien takaa löytyy. He saavat lauluesitysten lisäksi hahmoilta myös paljon vinkkejä siitä, keitä maskin takaa löytyy. Jokaisen jakson lopussa yleisöltä vähiten ääniä saanut hahmo joutuu riisumaan maskinsa. Finaalijaksossa loputkin hahmot riisuvat maskinsa ja viimeinen, joka sen joutuu silloin tekemään, on koko kisan voittaja.

Masked Singer Suomi pääosat

Masked Singer Suomi -kausien 1 ja 2 juontajana on toiminut Ilkka Uusivuori. Ensimmäisen kauden vakiopanelisteja olivat Janne Kataja, Jenni Kokander sekä Maria Veitola. Jokaisessa jaksossa nähtiin myös vieraileva panelisti, joita olivat Tuure Boelius, Aki Linnanahde, Joonas Nordman, Jufo Peltomaa, Krista Siegfrids, Mikko Kuustonen, Benjamin Peltonen, Eini, Jannika B ja Eicca Toppinen.

Toisella kaudella ei nähty vierailevia panelisteja, vaan Christoffer Strandberg liittyi Janne Katajan, Jenni Kokanderin ja Maria Veitolan seuraan neljänneksi vakiopanelistiksi.

Lähteet: Wikipedia, Wikipedia

Masked Singer Suomi kevät 2020

Masked Singer Suomi kausi 1 esitettiin keväällä 2020. Kauden ensimmäinen jakso nähtiin MTV-kanavalla 14. maaliskuuta 2020 ja viimeinen jakso 16. toukokuuta 2020. Ohjelma oli koko koronakevään 2020 katsotuin viihdeohjelma.

Masked Singer Suomi kausi 1-kilpailijat (12)
 • Sami Hedberg: Leijona
 • Ilkka Alanko: Heinäseiväs
 • Erika Vikman: Ampiainen
 • Pandora: Peacock
 • Linda Lampenius: Kisu
 • Viivi Pumpanen: Kana
 • Sami Uotila: Söpö
 • Paleface: Hevonen
 • Henri Alén: Pupu
 • Sara Chafak: Dragon
 • Mikael Jungner: Alien
 • Pekka Pouta: Shamaani

Jännittävässä finaalissa paljastettiin kolme viimeistä hahmoa

Kauden 1 voittaja oli Masked Singer Suomi -leijona, jonka sisältä löytyi stand up -koomikko ja näyttelijä Sami Hedberg. Somessa ylistettiin hänen lauluääntään, jonka kerrottiin päihittävän monta ammattilaulajaa. Finaalissa paljastettiin myös, ketkä löytyivät hahmojen Ampiainen ja Heinäseiväs takaa. Näiden asujen sisältä kuoriutuivat esille Erika Vikman ja Ilkka Alanko.

Lähde: Wikipedia

Masked Singer Suomi syksy 2020

Masked Singer Suomi kausi 2 esitettiin heti samana vuonna kuin ensimmäinen kausi eli jo syksyllä 2020. Masked Singer -hahmot esiteltiin erikoisjaksossa 12. syyskuuta 2020, mutta ohjelma alkoi virallisesti vasta 17. lokakuuta. Viimeinen jakso nähtiin 9. joulukuuta 2020.

Masked Singer Suomi kausi 2-kilpailijat (12)
 • Marko Hietala: Tohtori
 • Jarkko Tamminen: Hiirulainen
 • Mikko Leppilampi: Pakkanen
 • Krista Siegfrids: Taikahattu
 • Susanna Laine: Hertta
 • Petri Nygård: Viikinki
 • Roman Schatz: Laiskiainen
 • Maija-Liisa Peuhu: Kukka
 • Timo Jutila: Mörkö
 • Kari Kanala: Geggonen
 • Ina Mikkola: Tikru
 • Marja Hintikka: Pöllö

Kauden 2 heti ensimmäisessä jaksossa koettiin jymy-yllätys

Kun ensimmäinen hahmo eli Pöllö joutui riisumaan maskinsa, ohjelman juontaja Ilkka ”Ile” Uusivuori koki suuren yllätyksen. Puvun alta paljastui hänen vaimonsa Marja Hintikka. Mies ei ollut uskoa silmiään, mutta kykeni ihmetykseltään saamaan suustaan sanat: ”Hyvät naiset ja herrat: vaimoni, eli pöllö!” Ile olikin ihmetellyt, kun Pöllö oli valinnut biisikseen yhden hänen kaikkien aikojen lempikappaleistaan. Hän myös kertoi, kuinka ei ollut koskaan kuullut vaimonsa laulavan.

Marja taas kertoi, kuinka hän ei ollut voinut katsoa miestään edes silmiin, kun Pöllön haastattelu oli menossa. Hän paljasti myös harjoitelleensa mieheltään salaa esimerkiksi autossa ja saunassa. Häntä myös nauratti, kuinka tällainen kaksoiselämän viettäminen oli ollut yllättävän rankkaa.

Masked Singer Suomi 2 -voittaja onnistui huijaamaan panelisteja viimeiseen asti

Kun Masked Singer Suomi 2 -kauden finaali alkoi, oli mukana kilpailemassa enää kolme hahmoa: Pakkanen, Hiirulainen ja Tohtori. Pakkanen joutui poistamaan maskinsa ensimmäisenä. Alta paljastui Mikko Leppilampi, vaikka jossain vaiheessa panelistit olivat epäilleet tämän upean äänen olevan kuuluisan ulkomaalaisen laulajan, kuten vaikka Adam Lambert tai David Hasselhoff.

Seuraavaksi maskin joutui riisumaan Hiirulainen, jonka esittäjän luultiin pitkään olevan nainen. Mutta siellä olikin imitaattori Jarkko Tamminen, joka saattoi taitavalla imitoinnillaan johtaa panelisteja ja katsojia harhaan.

Masked Singer Suomi 2 -kauden voittajaksi selviytyi Tohtori, jonka henkilöllisyys pysyi kaikilta salassa siihen hetkeen asti, kunnes maski oli riisuttu. Sieltä paljastui laulaja Marko Hietala. Vedätys upposi panelisteihin toden teolla, koska he uskoivat viimeiseen asti maskin takaa löytyvän joko näyttelijä Antti Holma tai Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen.

Lähteet: Wikipedia, Iltasanomat, Iltasanomat, Iltalehti

Masked Singer Suomi syksy 2021

Kolmas Masked Singer Suomi käynnistyi syksyllä 2021. Juontajana toimi jälleen kerran Ilkka Uusivuori ja vakiopanelisteina Janne Kataja, Jenni Kokander, Maria Veitola ja Christoffer Strandberg. Ensimmäinen tämän kolmannen kauden jakso nähtiin 28. elokuuta 2021 ja voittaja paljasti maskinsa kauden viimeisessä jaksossa 20. marraskuuta 2021.

MASKED SINGER SUOMI KAUSI 3-KILPAILIJAT (16)

Robotti: Juha Perälä

Pusu: Miisa Rotola-Pukkila

Dino: Minna Kauppi

Yksisarvinen: Saija Tuupanen

Murkku: HP Parviainen

Peto: Ali Jahangiri

Kettu: Jani Sievinen

Supersankari: Anna-Maija Tuokko

Bilepanda: Waltteri Torikka

Leppäkerttu: Helena Ahti-Hallberg

Hattara: Sara Parikka

Vihikoira: Esko Eerikäinen

Jaguar: Päivi Räsänen

Fenix: Heidi Sohlberg

Corppi: Kasmir

Perhonen: Anne Kukkohovi

Voittajaksi selviytyi Supersankari eli näyttelijä Anna-Maija Tuokko. Myös kaksi muuta hahmoa riisuivat maskinsa viimeisessä jaksossa. He olivat Bilepanda eli oopperalaulaja Waltteri Torikka sekä Corppi eli laulaja ja lauluntekijä Kasmir.

Lähde: Wikipedia

Masked Singer ulkomaiset versiot

Masked Singer Suomi perustuu eteläkorealaiseen Masked Singer -formaattiin, jonka alkuperäinen nimi on The King of Mask Singer. Ensimmäinen jakso ohjelmasta ilmestyi 5. huhtikuuta 2015, jonka jälkeen siitä on nähty monia kansainvälisiä versioita. Saksassa Masked Singer saa syksyllä 2021 jo viidennen kauden. Masked Singer USA -version viides kausi on juuri meneillään (tilanne maaliskuussa 2021). Tulossa on myös The Masked Dancer USA, jossa tullaan laulun sijaan tanssimaan. Siinä panelisteja tulevat olemaan Ken Jeong, Paula Abdul, Brian Austin Green ja Ashley Tisdale ja juontajana Craig Robinson.

Masked Singer Suomen lisäksi Suomessa on nähty televisiossa Sub-televisiokanavalla myös ohjelman Masked Singer USA -versio. Sitä kehuttiin suuresti, koska Suomen versioon verrattuna siinä on kaikkea vähän enemmän. Ensimmäisessä versiossa yleisöäkin oli mukana silmien kantamattoman verran, koska kuvaukset tehtiin sellaiselle vielä hyvään aikaan eli jo vuonna 2019. Tässä versiossa käytiin myös kaksintaisteluita, joissa kaksi huonoiten menestynyttä pääsivät ottamaan mittaa toisistaan. Panelisteja tässä versiossa olivat laulaja Nicole Scherzinger, koomikko Jenny McCarthy Wahlberg, lääkäriksi kouluttautunut näyttelijä Ken Jeong ja bändin Blurred Lines jäsen Robin Thicke.

Lähde: Wikipedia, Iltasanomat, Wikipedia

Masked Singer Suomi UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä ohjelmasta
Kuka oli Masked singer Suomi ampiainen?
Oliko Masked Singer Suomi leijona paljastus yllätys?
Milloin Masked Singer heinäseiväs tippui kisasta?
Mitkä olivat Masked Singer Suomi hahmot kaudella 2?
Kuka oli Masked Singer Suomi -voittaja kaudella 1?
Kuka oli Masked Singer Suomi kausi 2-voittaja?
Kuka Masked Singer hevonen oli?
Millä kaudella Masked Singer dragon kilpaili ja kuka hän oli?