Kansanedustajana kelpaa olla, varsinkin jos on pokkaa hyödyntää lukuisat avokätiset edut härskisti hyväkseen. Palkka sekä muut korvaukset nousevat koko ajan ja kansanedustajat saavat esimerkiksi koko sairauslomansa ajalta täyden palkkion, riippumatta kuinka kauan se kestää. Sama pätee myös verottomaan kulukorvaukseen, jota he saavat 986,81-1 809,15 euroa kuukaudessa. Muilla suomalaisilla on tarkat rajat sairauskorvauksista.
Kansanedustajan palkkio on tällä hetkellä 6 510 tai 6 997 euroa kuukaudessa. Palkkiotahan päätettiin jälleen nostaa 3,2 prosentilla siten, että ensimmäinen korotus, 1,6 prosenttia, toteutettiin 1. toukokuuta ja toinen saman kokoinen korotus tehdään 1. tammikuuta 2019.
Sitten on tietenkin palkkion ja taksikortin lisäksi paljon muitakin korvauksia, joita nämä etuoikeutetut voivat käyttää hyväkseen lähes mielin määrin. En edes aloita kakkosasunnon tuesta ja sopeutumiseläkkeestä…
Juha Sipilän (kesk) hallitus vaatii meitä veronmaksajia OSALLISTUMAAN säästötalkoisiin, mutta poliitikot eivät osallistu niihin itse. Valtakunnan kerma istuu pulleasti Arkadianmäellä käyttämässä härskisti hyväkseen kaikkia heille annettuja avokätisiä etuja ja nauttimassa vastuiden puuttumisesta.
Poliitikoille täytyy saada täsmälleen samat velvollisuudet ja määräykset kuin meille muillekin suomalaisille. Kansanedustajat väittävät olevansa eduskunnassa edustamassa kansalaisia, mutta oikeasti he ovat siellä vain edustamassa puoluettaan ja painamassa nappia puolueen sanelujen mukaan. Jäljelle näyttää jäävän vain kaikkien mahdollisten rahallisten etujen kerääminen härskisti itselle. Tähän kuuluvat myös lukuisat harmaat alueet, kuten nämä taksikyydit, joita kukaan ei ole heiltä ymmärtänyt erikseen kieltää tai rajoittaa samalla tavalla kuin kaikilta muilta suomalaisilta.
Mutta miten muutos voisi onnistua, kun nämä hyväkkäät itse päättävät kaikesta, myös siitä, mitä he voivat ja eivät voi tehdä? Kansanedustajista muka riippumaton eduskunnan palkkiotoimikunta, joka päättää kansanedustajien palkoista, ei selvästikään toimi, eivätkä muutkaan virkamiesten järjestelmät, joten jotain parempaa tarvitaan tilalle. Oikeasti riippumaton taho, joka valvoo (”ammatikseen valehtelevien”) poliitikkojen touhuja!
-Valtakunnan vahtikoira
 
Kuva: Wikimedia Commons