Blogi - Henna Kalinainen

Mitä on tarpeellista ja tarpeetonta murehtia ennen lapsen syntymää?

Raskaana ollessa ja varsinkin ensimmäistä lasta odottaessa äiti on usein aivan autuaan tietämätön kaikesta ja lähinnä vaan sen tiedon varassa mitä neuvolasta, lähipiiristään ja ihmisiltä sattumalta saa, sekä mitä jaksaa netistä lukea.

Nyt kun lapseni on syntynyt, on tullut huomattua monia asioita, mistä tuli murehdittua turhaan ja myös asioita, mihin olisi kannattanut vielä enemmän panostaa. Teen tähän oman listani huomioista tähän asti.

Synnytys:

Tätä ei kannata liikaa murehtia tai pelätä etukäteen. On hyvä miettiä omat toiveet toki, että miten haluaa lievittää kipua. Itsellä kipu oli niin vallitseva, että kaikki toiveeni tuntuivat vain kaukaisilta löpinöiltä siinä vaiheessa. Kannattaa siis lukea myös niistä muista keinoista, kuin mitä itse on suunnitellut. Tätä kohtaa et voi suunnitella etukäteen, joten siihen kannattaa suhtautua enemmänkin innolla ja positiivisella jännityksellä. Kivuista huolimatta tämä on elämän suurin ja kaunein hetki.

Älä sorru lietsomaan itsellesi pelkoa, sillä jostain syystä kaikilla  tuntuu olevan halu kertoa synnytyksestä raskaana oleville kauhutarinoita.

Imetys:

Imetyksestä saattaa olla monilla harhakäsitys, että se onnistuu automaattisesti ja on helppoa. Se ei ole varmasti monille helppoa, vaan aluksi siinä on paljon oppimista. Tämä on mielestäni aihe, mihin kannattaa valmistautua hyvin etukäteen. Itse ajattelin, että tämä hoituu sitten kun lapsi syntyy ja jäin yksin asian kanssa ensimmäiseksi kuukaudeksi. Valitettavasti kaikessa siinä mylleryksessä emme saaneet tähän vauvani kanssa yhteistä säveltä, enkä päässyt kokemaan tätä ollenkaan. Tämä on tähänastisen elämäni suurin tragedia.

Tarpeelliset ja tarpeettomat vauvan tarvikkeet:

Netti pursuaa listaa siitä, mikä on tarpeellista ja tarpeetonta. Lopulta totuus on se, että vasta kun lapsesi syntyy tiedät onko hän juuri se tyyppi, joka viihtyy sitterissä ja kantorepussa tai leikkimatolla vai päinvastoin. Meillä esim. ei tykätä sitteristä ollenkaan ja leikkimatosta kyllä.

Sen sijaan asioita mihin kannattaa panostaa on turvaistuin ja vaunut.

Itse sorruin ensikertalaisena ja tietämättömänä ostamaan tutulta turvaistuimen ja vaunut käytettynä ja vasta myöhemmin selvisi (onneksi ennen syntymää), että turvaistuimen turva ja koko malli oli jo menneen talven lumia, koska se oli 12 vuotta vanha, vaikka näytti lähes uudelta. Nielimme tappion ja ostimme uuden ja juuri sellaisen mistä olin haaveillut.

Vaunut on ollut ihan ok, mutta tätäkin harmittelen jälkikäteen, vaikka ostin laaturattaat käytettynä. Hiukan isommalla panostuksella olisin saanut vielä paremmat.

Niin sanotaan, että vaunut on äidin tavaramerkki silloin, kun on lapsia. Mieti siis tarkkaan haluatko ajaa Ladalla vai Ferrarilla? Oikeasti nämä tuon esittelykelpoisuuden lisäksi on todella usein lapsesi nukkumapaikka, teidän kulkuväline paikasta toiseen ja mitä uudempi, niin sitä vähemmän niiden kanssa usein tulee ongelmia. Rattaitakin kuuluu huoltaa ja ne kuluu ajan kanssa käytössä.

Kaikkea ei välttämättä ole varaa ostaa uutena, joten noihin kannattaa panostaa, kun taas muita tarvikkeita voi hyvin saada käytettynä tutuilta ja kirppiksiltä. Äitiyspakkauksen vauvanvaatteet on tosi hyviä alkuun pienelle vauvalle bodien osalta ja niiden lisäksi ei tarvitse kuin hiukan muita lämpimiä vaatteita.

Kapalo on monille vastasyntyneille paras vaihtoehto.

Ennenkaikkea pienelle vauvalle on tärkeintä lämpimät vaatteet lämpimän sylin jälkeen, sänky, vaunut missä kulkea ja nukkua myöhemmin ja hyvä turvakaukalo kuljetukseen. Nyt kun katson mitä kaikkea tuli hankittua, niin puolet tavaroista on vieläkin kaapissa ja kaikki vaatteet mitä silloin ostin olivat liian isoja.

Meidän arki on jo täällä kotona niin sujuvaa ja ihanan ihmeellistä, että en voi kun olla kiitollinen pikku Joannasta. Vauvat kasvaa niin hirmu nopeasti, että oikein pelottaa, että kohta minulla ei olekaan enää pikku vauvaa. Nautin siis tästä täysillä ja koitan pistää muistiin näitä hetkiä<3

 

 

 

 


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.