Kuva: Laura Kallahti Photography

Riippuu varmasti keneltä kysytään. Mutta uskallan väittää, että naisten aivot toimii monimutkaisesti juurikin siitä syystä, että tunteet vaikuttaa ja sekoittaa ajatuksia. Kukapa meistä naisista ei olisi tehnyt typeriä päätöksiä rakkauden sokaisemana. Tai tuntiessaan myötätuntoa, sääliä tai omantunnon tuskaa jostain asiasta. Rakkaus on naiselle yleensä se ikuisen etsinnän kohde kunnes se löytyy.

Minkälainen on sitten gold digger?

En tiedä varmaksi, koska en ole harrastanut, mutta uskoisin, että tässä tilanteessa haistetaan suhteen luomisessa bisnesmahdollisuus. Joku rahoillaan leveilevä idiootti käyttäytyy kuin maailmanomistaja ja joku nainen käyttää tilaisuuden hyväkseen eli höynäyttääkin sen sijaan miestä. Vai varaton ja epätoivoinen nainen etsii vaan itselleen elättäjää helpon elämän toivossa?

Sitten olen kuullut myös tällaisestä niin sanotusta win-win järjestelystä. Eli jos nainen on superkaunis ja muuta niin hänellä on ”varaa” valita. No niin on varmaan rikkaalla miehelläkin. Jos miehelle on tärkeää naisen ulkonäkö ja edustuskunto ja naiselle se, että hän saa puitteet oman kauneuden ja elämäntavan ylläpitämiseen niin molemmat voittaa, eikö?

En itse tuomitse muiden tapaa elää tai sitä, että varakkaiden miehien naiset saa kalliita lahjoja. Ei se ole minulta pois. Ja tuskin siinä kukaan vahingoittuu syvästi.

Enemmänkin täytyy näin vanhempana todeta, että sellainen elämä taitaa olla kovin köyhää. Täytetään sitä elämän tyhjiötä rahalla ja materialla.

Mutta haluan myös sanoa, että kyllä minä olin ennen perhettä myös onnellinen haaveillessani hienoista mekoista, korkokengistä ja laukuista. Se elämä mitä elää siitä yleensä hakee sen onnellisuuden eikä kuvittele jatkuvasti, kuinka muuten olisi onnellisempi.

On siis ok rakastaa naisena kalliita merkkitavaroita, luksuselämää ja materiaa. Mutta onko se elämän tarkoitus? On myös ok miehenä rakastaa kauniita naisia ja niiden hemmottelua. Koko elämänsä miehet yleensä tavoittelevat varallisuutta millä voisi sitten elättää perheensä. Kyllä mies mielellään rahaa naisiin tuhlaa ihan yhtä hyvin kuin naiset rakastavat shoppailua.

Jos ei pidä työnteosta, ja kokee että naisen paikka on kotona niin suosittelen mieluummin kotiäitiyttä kuin edustusvaimon roolia.

Kun olin vielä nuorempi ja kauniimpi tarjoutui minulle lukuisia tilaisuuksia seurapiirikekkereissä miljönäärien tyttöystäväehdokkaiksi. Eräskin diplomaatin poika joka oli hyvin komea ja varakas oli erittäin kiinnostunut. Myös erään miljardiyhtiön osakas omisti niin hienon talon, että olisin tarvinnut kartan ja minulla olisi ollut oma kerros.

Yritin kovasti maistaa tällaista elämää, mutta se ei toiminut.

Muistan mm. erään kerran kun meidän piti mennä tämän diplomaatin kanssa juhlimaan itsenäisyyspäivää. Hän antoi minulle vapauden käydä valitsemassa iltapuvun missä tahansa liikkeessä. Hän tuli noutamaan minut limusiinilla ja meillä oli kallein sviitti hotellista. Sain lahjaksi jotain sveitsiläistä suklaata tai mitä lie ja kukkia. Taisin saada jonkun korunkin.

Menimme ravintola Palaceen syömään jotain hanhenmaksapalleroita ja tryffeleitä ja muistan kuinka meinasin kuolla tylsyyteen, kun hänen kutsumansa ystäväpariskunta ruoti ruokalistaa. Viiriäistenmunatkin oli vissiin laadultaan erilaisia tällä kertaa heidän mielestään. En ymmärtänyt menusta hölkäsen pöläystä paitsi, että sitä lukiessa nugetit alkoivat kuulostaa houkuttelevammalta.

Rouvan narikkaan jättämä turkis ja minun Gina Tricotin tekokarvamuovijäljitelmä tuntui kovin absurdilta. Silläkin hetkellä taisin ajatella, että pääsisipä Ale Pubiin juomaan kaljaa. Ehkä kaikista ei ole vaan siihen muottiin.

Näissä molemmissa tapauksissa ongelmana oli se, että ei vaan napannut. Siis ei vaan kertakaikkiaan ollut mitään yhteistä. Tai varmaan oli kiinnostus rahaan, mutta minulla se ei valitettavasti näyttele elämässä niin suurta roolia. Minulle on siis tarjoutunut tilaisuus nauttia helposta elämästä koko lopun ikääni aikoinaan, mutta en ole suostunut näyttelemään.

Kuvitellepa tapaus, jossa deittailemallasi henkilöllä on kaikki ulkoinen mitä haluat. Unelmatalo, unelma-auto ja varaa käydä joka päivä niissä paikoissa syömässä ja ostoksilla mistä sinä vain haaveilet. Ja päiväretkeksi voi ostaa matkan Pariisiin.

Mutta kuvittelepa hetki sellaisen ihmisen kanssa joka on vaikka sinun ärsyttävin koulukaveri. Jutut ei kiinnosta tai keskustelua on vaikea saada aikaiseksi. Olotila on vaivaantunut. No entäs sellainen tilanne, missä olet kokenut olevasi jonkun asemasi takia heikompi osapuoli. Vittumainen pomo sorsii sinua heti tilaisuuden tullen. Mistä rahasta olisit valmis myymään sielusi ja häviämään vain, koska sinun on pakko alistua?

Minä vastaan en mistään. Minulla on niin vahva oma persoona ja halu elää oman näköistä elämää, että sitä ei rahalla osteta hiljaiseksi. Toki, jos joku unelmien poikamies miljoonien kanssa olisi ilmaantunut en olisi pistänyt pahaksi. mutta silloin kyse olisikin ollut muusta kuin rahasta. Sanoisinkin, että elämä missä toisen rahat ovat sinun rikkauksia on henkisesti aika kuluttavaa. Lopulta sinulla ei ole mitään paitsi kassakaappiisi säilömät Rolexit. Kun se päivä koittaa, että et olekaan haluttava sitä toivoisi, että olisi myös sitä omaa henkistä ja fyysistä pääomaa.

Tiedän erään ystäväni ystävän joka taas on päinvastainen tapaus. Tätä voisi kutsua aarteen metsästykseksi. Tämä nainen oli siis päättänyt löytää itsellensä rikkaan miehen. Hän sittemmin löysi yhden suomalaiseen nimekkääseen sukuun kuuluvan miehen. Hän oli aivan tavallinen nuori vaalea nainen joka ajatteli, että hän haluaa löytää hyvän ja varakkaan miehen. Hän tiedusteli kavereiltaan sitten mitä kannattaisi alkaa harrastaa, että pääsee oikealle maaperälle. Purjehdusta, golfia?

Hän päätyi golfiin ja on nykyään rikkaan suvun vaimo. Hän hankki itselleen Green cardin ja hengaili tietoisesti golf clubilla ja soluttautui parempiin piireihin. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Nykyään ymmärrän Palace ravintolan ruokalistan hienouden, limusiinikyydin arvon ja hienon sviitin tunnelman, mutta minun elämässäni kaikki rakentuu siitä kenen kanssa sen jaan rikas tai ei, kehotan kaikkia olemaan sellaisten ihmisten kanssa kenen kanssa jakaa hyvän olon.

Tähän pätee hyvä sanonta. Ei se talo vaan sen talon tunnelma <3

Minä olen onnellinen perheestäni. Mieheni on hyvin toimeentuleva ja minulla on myös hänen kanssaan mennyt talous paremmin kuin koskaan. Meillä on hyvä puskuri pahan päivän varalle, ja oma koti ja auto. Ennenkaikkea meillä on se rakkaus ❤️ Vaikka kaikki menisi tärkein on tallella.

Sääliksi kävisi niitä, jotka joutuisi rahan vankina leikkimään kotia jossain hulppeassa kartanossa sillä aina ei voi shoppailla ja bilettää.