On ollut ajoittain surullista seurata mediasta, kuinka nuoret tytöt ovat ajautuneet raadollisen julkisuuden kynsiin.

Muistan hyvin tuon alun itse ja sen tunteen, kuinka julkisuus oli niin siistiä, että sitä oli ihan sokea sille mitä kirjoitetaan. ”Any publicity is good publicity” päti tuolloin aika hyvin.

Vaikka nuoret tytöt olisivatkin julkisuutta halunneet on minun mielestä törkeää miten halveeraavasti media haluaa käyttäytyä tällaisia uusia nuoria naisen alkuja kohtaan.

Muistan lukeneeni pääsiäisenä Helmistä tällaiset otsikot:

Helmin pääsiäislupaus – hemmottelen Dannya lihalla

Helmi panee parastaan pääsiäisenä

Niin halpamaisia, alatyylisiä ja mauttomia nämä otsikot!

Muutenkin on kokoajan annettu ymmärtää, että nämä kaksi on jossain muussa kuin kaverisuhteessa.

Mikä lie totuus ja onko Helmi sitten mielissään, että hänet ehkä yhdistetään Dannyyn romanttisessa mielessä?

Toki tiedän myös, että mahdollisesti Helmi on nähnyt tässä tilaisuuden markkinoida itseään ja huomannut, että tämä tyyli toimii.

Silti on kamalaa, että joku nuori tyttö haluaisi mainostaa itseään jonkun panopuuna.

Haluan vielä korostaa etten yritä millään tavalla tässä arvostella näitä nuoria kauniita naisia, enhän ole itse yhtään sen paremmista lähtökohdista julkisuuteen ponnistanut.

Tällä tavalla jälkiviisaana sitä haluaisi jopa varoittaa muita. Huono maine, kun ei hevillä harteilta lähde ja se saattaa seurata pahimmassa tapauksessa jopa lopun ikää mukana.

Minä olen hyvin kovalla työllä ja tuskalla alkanut saamaan työelämässä ja ihmissuhteissa hiukan arvostusta ja huomaan välillä vieläkin, että joudun joillekkin selittelemään olemassaoloani.

Kyseenalaistan median vastuuta ja sitä, että tietääkö nämä muut järkevät oikeasti AIKUISET ihmiset mitä he tekevät näiden nuorien tyttöjen elämän kustannuksella.

Kaikilla tällainen tarina ei aina pääty hyvin ja tiedän muutaman tapauksen kenellä pää ei kestänyt.

Tämä Iida Vainio ponnahti julkisuuteen kultamekkonsa ansiosta ja sen jälkeen pyöritys on ollut aikamoista.

Olen törmännyt hänestä uutisointiin Facebookissa johon liittyy aina myös kommenttiosio. Tämä on minun mielestäni se surullisin osa.

Kuinka julmia ja tuomitsevia ovat tuntemattomat ihmiset nuoria naisia kohtaan. Eikö tosiaan kellään heillä ole omaa tytärtä tai läheistä samassa iässä? Puhuisivatko he heille noin? Ei varmaan.

Ei sitä kukaan ole varmasti tehnyt harvinaisen kypsiä päätöksiä kokeilunhaluisena nuorena aikoinaan.

Julkisuus aiheuttaa mielenkiintoa nuoria kohtaan ja moni päätyy sitä kautta esim. johonkin tosi-tv ohjelmaan. Kaikki ei aina tiedä mitä siitä voi seurata. Esim. Temptation Islandiin hakeutuneet ja siellä pettäneet osapuolet ovat voineet saada jopa tappouhkauksia.

Ei se ole keltään pois, jos näyttävät nuoret naiset kuten Iida tai Helmi haluavat olla esillä ja kokeilla omia siipiään viihdealalla. Mutta miksi heistä halutaan tehdä tahallaan pellejä ja heittää suoraan netin julmaan maailmaan kaikkien naureskeltavaksi? Eikö tosiaan ole parempaa tapaa keksiä viihdettä, kun naisten halveeraaminen mediassa?

Kauhulla olen seurannut minkälaista polkua esim. tämä Iida lähtee kulkemaan, kun tuntuu, että jopa monet julkkismiehet tuntuvat haluavan ottaa ilon irti tytöstä, mutta samaan aikaan naureskelevat hänelle.

Huomasin myös kuinka herkkänä tämä Iida on jo nyt, kun hän koittaa jokaisen uutisoinnin kommenttiosiossa itseään puolustaa. Totuus kun on se, että julmuus ei lopu vaikka kuinka selittelisi ja ilkeät kommentoijat keksivät aina lisää haukuttavaa.

Se onkin se kauhein asia, että nuori herkkä mieli kestää rajallisen määrän kiusaamista, kunnes romahtaa ja itse olen käynyt tämän läpi!

Tsemppiä siis Helmille ja Iidalle myllytykseen ja älkää antako kenenkään lannistaa <3