Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin nähty näyttelijä Mikko Nousiainen avautuu Roope Salmisen luotsaamassa Kolme käännekohtaa -podcastissa Mannerheim-elokuvasta, jota ei koskaan kuvattu. Mikon oli tarkoitus näytellä elokuvassa Mannerheimia.

Markus Selinin ja Renny Harlinin jättihanke kariutui lopulta rahoituksen puutteeseen 2010-luvun alussa. 80 miljoonan dollarin jättihankkeelle haettiin rahoitusta jopa Disneyltä.

Mikko kertoo, ettei hän saanut kolmeen vuoteen kertoa saamastaan roolista. Roolin takia hän kieltäytyi useista eri töistä. Lopulta hän sai kuukausipalkkaa epäonnistuneesta elokuvaprojektista vain muutaman kuukauden ajan.

– Olin jo hypännyt pois teatterista, eli minulla ei ollut muuten mitään tuloja. Tietenkin olin kieltäytynyt monesta muusta työstä juuri sen takia, että halusin valmistautua rooliin ja olla valmiina. Halusin keskittyä vain siihen, Mikko kertoo.

– Minulla oli myös vaarin perintöä, jolla pystyin elämään ihan hyvin, hän jatkaa.

Elokuvalla oli myös kohtalokkaat seuraukset Mikon parisuhteeseen. Tuolloin hän seurusteli esikoisensa äidin, näyttelijä Petra Karjalaisen kanssa.

– Se ei tietenkään ollut ainut syy, mutta kyllä se romutti parisuhteen täysin. Kaikki se p*ska vaan kaatui himassa toisen päälle. Olin niin syvällä projektissa. Olin unelmaduunissa, ja parisuhde jäi kakkoseksi, Mikko toteaa podcastissa.

– Sitten kun asiat alkoivat mennä huonompaan suuntaan, uppouduin enemmän itseeni. Ei meillä ollut kontaktia enää himassa, hän jatkaa.

Lue myös:

Esko Kovero joutui tiukan haasteen eteen Salatut elämät -sarjan kuvauksissa: ”Me olimme pakotettuja tähän järjestelyyn”

Johanna Ruonala paljastaa, kuinka onnistui nappaamaan halutun Salkkarit-roolin – ”Tuntui, että lahjat menivät hukkaan”