Salatut elämät -sarjaa vuodesta 1999 saakka tähdittänyt Esko Kovero on varsinainen näyttelijäkonkari. Ennen menestynyttä Salkkarit-uraansa on Kovero esiintynyt useilla eri teatterilavoilla ympäri Suomea ja näytellyt myös muutamissa elokuvissa, kuten vuoden 1989 Talvisota-elokuvassa.

Koveron roolia Salkkareiden Ismo Laitelana voi jo kutsua legendaariseksi, sillä hahmo on ollut mukana sarjassa aina ohjelman alusta asti.

Viime vuonna Kovero pääsi haastamaan itseäään täysin uudella tavalla, kun hän alkoi esittämään sarjassa myös Ismon isää, Kalervo Laitelaa.

– Me olimme pakotettuja tähän tuplaroolijärjestelyyn. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ei olisi ollut viisasta palkata ketään ulkopuolista näyttelemään Kalervoa, Kovero kertoo Metropolille.

– Joten nyt luotamme vain katsojan mielikuvitukseen ja toivomme, että hän osaa nähdä pintaa syvemmälle. Niin, että hän ei sekoita Ismoa ja Kalervoa keskenään, hän jatkaa.

Kovero toteaa, että on ollut mielenkiintoista nähdä, kuinka ammattimaisesti tuotantotiimi on tilanteessa toiminut. Toimivat taustajoukot ovat edellytyksenä sille, että kaikki sujuu kuvauksissa hyvin.

– Onhan siinä omat haasteensa näytellä samaan aikaan kahta eri henkilöä. Mutta kyllä minä oikein mielelläni tämän teen, Kovero toteaa.

– Meillä on ollut huippumaskeeraajat meikkaamassa ja kuvaajat ovat kuvanneet kohtauksia eri kulmista. On ollut ilo seurata kaikkien työskentelyä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Se, mikä Koverolle itselleen on kuitenkin ollut kaikkein haastavinta, on ollut valmiin lopputuloksen katsominen. Näyttelijä paljastaa, ettei hän useinkaan halua katsoa itseään telkkarista.

– Olen hirveän jäävi katsomaan itseäni televisiosta. Se on vaikeaa, koska näen vain virheet, mies avautuu.

– Ja nyt vielä, kun näyttelen tuplaroolia, näen kaikki virheetkin tuplana, Kovero sanoo nauraen.

Lue myös:

IL: Esko Kovero kertoo, kuinka Salkkareiden saunakohtaukset kuvataan – näyttelijöiden oltava tarkkana

Kuinka hyvin tunnet Salatut elämät -sarjan juonenkäänteet? – vain tosifanit tietävät vastaukset!

Maija-Liisa Peuhu kovatuloisin Salatut elämät -näyttelijä – näin sarjan muut tähdet tienasivat!