Salatut elämät -sarjastakin tuttu näyttelijä Maija-Liisa Peuhu juhlii tänään 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Suosikkisarjassa jo 25 vuoden ajan näytellyt tähtinäyttelijä on juhlistanut syntymäpäiväänsä työpaikallaan Helsingin Konalassa.

– Olen juhlinut synttäreitä kolmen miesnäyttelijän kanssa. Olemme syöneet muun muassa suklaakakkua, Maija-Liisa Peuhu paljastaa Metropolille puhelimitse.

Kotona Maija-Liisan ei ole tarkoitus juhlistaa synttäreitä suuremmin, sillä hän pääsee lähtemään studiolta vasta neljän jälkeen.

– Olen varmuuden vuoksi käynyt hakemassa kakun, sillä minulla on tunne, että sukulaisia saattaa tulla paikalle, vaikka en ole ketään erikseen kutsunut.

Maija-Liisa oli 55-vuotias, kun hän aloitti näyttelemisen Salatut elämät -sarjassa vuonna 1999. Pitkä taival Ulla Taalasmaana on tuntunut Maija-Liisasta antoisalta.

– Minulla on ollut hauskaa töissä. Jos en olisi saanut roolia sarjasta, uskon, että elämäni olisi ollut surua täynnä. Elämä olisi ollut varmasti roolien hakemista ja vaikea sanoa, miten olisin työllistynyt.

– Tämä on työpaikkana erittäin hyvä, sillä kaikki asiat kulkevat täällä kuin juna. Näyttelijät ja työryhmän muut jäsenet eivät ole myöskään kateellisia toisilleen, vaan kaikki tekevät omaa työtään.

Ensimmäiset vuodet hän näytteli tiiviisti Taalasmaiden perheeseen kuuluvien näyttelijöiden Jarmo Kosken, Tommi Taurulan ja Sanna Luostarisen kanssa. Seppoa esittävä Jarmo ja Elinaa esittävä Sanna eivät ole enää mukana sarjassa.

Maija-Liisa myöntää, että yhteydenpito entisiin näyttelijöihin on jäänyt.

– Meno on kuin teatterissa. Kun vaihdat teatteri, vaihtuu myös työkaverit ja sitten tutustuu uusiin näyttelijöihin, Maija-Liisa toteaa.

– Esimerkiksi Sannan kanssa emme ole olleet missään tekemisissä. Häntä on yritetty saada johonkin mukaan, mutta hän ei halua olla enää osana sarjaa. Häntä on myös pyydetty mukaan, mutta hän haluaa keskittyä perheeseensä – ja ymmärrän täysin hänen päätöksensä.

Kuva: Lassi Karhulahti

Koronapandemian takia Maija-Liisa on joutunut olemaan poissa sarjan teosta. Hiljattain hän sairasti myös itse koronan, minkä seuraksena joutui sairaalahoitoon.

– En ole vieläkään palannut takaisin sarjan kuvauksiin. Sarjassa minut on nähty puhelimen ruudun kautta, mutta minulla ei ole vielä kirjoitettu paluuta. Ehkä sen aika on keväämmällä.

– Olen parantunut aika hyvin koronasta, mutta olin pitkään aika väsynyt. Minulta meni myös maku- ja hajuaisti täysin. Kun pääsin sairaalasta kotiin, mietin, että jotain pitäisi syödäkin, mutta ei tehnyt mitään mieli aistien menettämisen takia.

Nyt maku- ja hajuaisti ovat palanneet takaisin.

– Minulla oli pakkasessa katkarapuja, joten ajattelin laittaa niiden joukkoon paljon valkosipulia, mutta edes ne eivät maistuneet millekään. Laitoin ruuat yöksi ulos ja seuraavana päivänä, kun avasin paketin, niin haju- ja makuaisti palasivat. Maku- ja hajuaistini olivat poissa muutamia päiviä.

Lue myös:

Konsta Hietanen paljastaa, mikä on ollut rankinta Salatut elämät -kuvauksissa – ”Poika joutui onnettomuuteen”

Salatut elämät -tähden Jarkko Miettisen kesäloma sai vauhdikkaan päätöksen: ”Pääsen hoitamaan vakuutusasioita”