Tunnettu tosi-tv-tähti ja mediapersoona Sauli Koskinen paljastaa hyytäviä yksityiskohtia Arktinen retkikunta -uutuusohjelman kulisseista. Koskinen on yksi kuudesta suomalaisjulkkiksesta, joka tähdittää tammikuussa alkavaa sarjaa TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa.

Arktinen retkikunta -ohjelmassa Sauli Koskinen, Kaisa Mäkäräinen, Roni Back, Ina Mikkola, Katja Ståhl ja Markku ”Mato” Valtonen tekevät Patrick ”Pata” Degermanin johdolla löytöretken Grönlantiin. Olosuhteet toukokuisessa Grönlannissa ovat hyvin haastavat, sillä yhtenä päivänä sää saattaa olla todella lämmin, kun taas toisena retkikuntalaiset ovat lähellä jäätyä paikolleen kylmän lumimyrskyn yllättäessä. Yöt vietetään teltassa luonnon armoilla.

Koskiselle ohjelmaan osallistuminen oli unelmien täyttymys, sillä mies opiskelee parhaillaan eräoppaaksi Hyrian ammattikoulussa.

– Tämä tuli kuin tilauksena minulle, että pääsi tällaiseen juttuun mukaan ja ammattilaisten oppeihin. Minulle jäi reissusta paljon tietoa käteen, jota voin hyödyntää jatkossa omalla alallani, Koskinen kertoo hyväntuulisena Metropolille Arktinen retkikunta -ohjelman pressitilaisuudessa.

– Minua naurattaa, kun minulla alkaa vasta nyt talvivaellukseen liittyvät opinnot koulussa. Lähdin siis liikkeelle aika syvästä päädystä sitten, hän lisää.

Suurta iloa Koskiselle tuotti sekin, että julkkiksista koostuva retkikunta tuli hyvin toimeen toistensa kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Silti mukaan mahtui myös todella vaikeita hetkiä.

– Ilmasto ja sääolosuhteet oli kaikista haastavin asia Grönlannissa. Sää vaikutti suuresti siihen, mitä pystyimme milloinkin tekemään. Yllättävää oli kuitenkin se, kuinka lämmin joinakin päivinä jäätiköllä saattoi olla. En olisi koskaan uskonut, että Grönlannissa voisi olla niin kuuma!

– Mutta oli siellä pirun kylmäkin. Sää vaihteli todella radikaalisti, Koskinen kuvaa.

Kylmyys pääsi Koskisen mukaan hyvin rajulla tavalla löytöretkeilijöiden ihon alle.

– Lumi oli Grönlannissa niin märkää, että kahden ensimmäisen päivän jälkeen kengät olivat aivan läpimärät ja jalat umpijäässä. Ja se on ihan hirveää kun varpaat ovat jäässä, tuleva eräopas tokaisee.

– Varpaiden jäätyminen oli kaikista inhottavin asia. Ajattelin siellä, että onkohan minulla tämän jälkeen varpaita enää ollenkaan tallessa, hän paljastaa nauraen.

– Mitään kunnon paleltumia ei onneksi tainnut tulla kenellekään. Varpaat sulivat sitten kun pääsi kotiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Koskinen on pitkän uransa aikana nähty lukuisissa eri televisioformaateissa kuten Big Brotherissa, Selviytyjissä, Farmissa ja Erikoisjoukoissa. Hän kertoo kilpailuhenkisenä ihmisenä nauttivansa erityisesti ohjelmista, joissa pääsee kisaamaan muita osallistujia vastaan.

– Päätän aina, että nyt en enää osallistu yhteenkään ohjelmaan. Mutta sitten olen kuitenkin aina jossain, Koskinen virnistää.

– Kerranhan tässä vain eletään, ja minä pidän haasteista. Niinpä olen tehnyt linjauksen, että osallistun kaikkiin sellaisiin sarjoihin, jotka kuulostavat omasta mielestäni kivoilta. Moni varmasti luulee, että lähden mukaan kaikkiin, joihin minua pyydetään. Todellisuudessa kieltäydyn kuitenkin jatkuvasti erilaisista ohjelmista.

Koskisella on selkeä näkemys siitä, millaiset formaatit eivät ole häntä varten.

– En lähtisi mihinkään deittiohjelmiin. Olen kieltäytynyt myös Iholla-sarjasta, koska en tiedä osaisinko kuvata itseäni koko ajan. Se tuntuu ainakin ajatuksen tasolla melko henkilökohtaiselta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Arktinen retkikunta -ohjelma keskiviikkoisin 18.1. alkaen TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa.

Lue myös:

Sauli Koskinen yllättää uudella ammatilla: ”Tämä ei ole mikään läpihuutojuttu”

Oho! Kaisa Mäkäräinen kokeili seikkailusarjan kuvauksissa ensimmäistä kertaa suomalaisten suosimaa puuhaa: ”Nyt uskallan lähteä mihin vain”