Pääministeri Sanna Marinin järjestämä musiikkialan tilaisuus Kesärannassa on nostattanut suuren kohun sosiaalisessa mediassa.

Tilaisuuden pääpointti oli nauttia livemusiikista ja keskustella kulttuurialan tulevaisuudesta. Monelle tapahtuma tuntui valonpilkahdukselta koronapandemiasta johtuvan, vaikean tilanteen keskellä.

Pari päivää juhlien jälkeen hallitus ilmoitti yllättäen leikkaavansa kulttuurialan tukemiseen tarkoitettuja määrärahoja 18,4 miljoonalla eurolla. Tämä on nostattanut raivoa kulttuurialalla työskentelevien ihmisten keskuudessa.

Uutisen jälkeen moni artisti ja kulttuurialalla työskentelevä on ilmaissut avoimesti pettymyksensä nykyiseen hallitukseen. Yksi suunsa avanneista on Manage me -manageriyhtiön operatiivinen johtaja Tina Jukarainen.

– Nämä leikkaukset olisi voitu perua. Ne runtelevat täysin kohtuuttomalla tavalla koronasta mittaamattoman kovia iskuja ottanutta alaa. Kulttuurialan leikkausten ajoituksen takia sunnuntain tapaaminen näyttäytyy nyt jopa irvokkaana, Jukarainen kirjoittaa Instagramissa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös mediapersoona Aleksi Valavuori on ottanut kantaa aiheeseen. Hän kritisoi Jukaraisen postauksen kommenttikentässä hallitusta, mutta myös ihmisiä, jotka ottivat kutsun vastaan Marinin juhliin.

– Miksi te otitte kutsun vastaan taholta, joka on potkinut teitä 18kk päähän ja jolle teitä ei ole ollut olemassa? Valavuori kysyy kommentissaan.

– Noin kuukausi sitten Huuhkajat ui samaan miinaan, lähti pönkittämään pääministerin hävytöntä brändikampanjaa. Toivottavasti pääministeri maksoi teille esiintymisestä palkkaa eikä tarvinnut ilmaiseksi laulaa, hän lataa.

Valavuori kiittää kuitenkin Jukaraista tämän rohkeudesta ilmaista mielipiteensä.

– Sulle Tina kuitenkin todella isot pisteet siitä, että puhut ääneen. Aivan liian moni on hiljaa.

Valavuori on julkaissut aiheesta useita kannanottoja myös omalle Twitter-tililleen. Yksi niistä on osoitettu suoraan pääministeri Sanna Marinille. Kommentti kohdistuu Marinin Twitter-lausuntoon, jossa tämä ilmoittaa Sosiaalidemokraattien haluavan perua kulttuurileikkaukset.

– Sanon nyt suoraan. Te päätitte itse leikkauksista. Kutsuitte silti häpeilemättä tästä tietämättömän juniorikatraan IG-brändijuhliinne. Jäitte kiinni, yrititte pelastaa itsenne pyytämällä Antti Kurvisen olemaan hiljaa. Teinit saattavat toimia näin, sivistysvaltion pääministeri ei, Valavuori laukoo.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Pääministerin juhliin osallistunut Shirly Karvinen järkyttyi kulttuurialan leikkauksista – ”Olen sanaton”

IL: Jare Tiihonen kritisoi kovin sanoin pääministerin järjestämää musiikki-iltaa – ”Absurdi vaalitilaisuus”