Pääministeri Sanna Marinin järjestämä musiikkialan tilaisuus Kesärannassa saa jo osakseen kritiikkiä jopa tilaisuuteen osallistuneilta vierailta.

Median edustajana tilaisuuteen kutsuttu ex-missi ja radiojuontaja Shirly Karvinen järkyttyi kuultuaan tiistaina kulttuurialaa koskevista miljoonaleikkauksista. Karvinen julkaisi Instagram-tilillään pitkän kirjoituksen aiheesta.

Tilaisuus tuntui Karvisesta pieneltä valonpilkahdukselta kulttuurilalan puolentoista vuoden kärsimyksen jälkeen.

– Tämä tuntui tilaisuudelta tulla nähdyksi, joka kenties johtaisi konkreettisiin toimiin. Illan tunnelma oli avoin, positiivinen ja lämmin. Jutteluita käytiin vieraiden ja ministereiden kesken, mutta virallinen keskustelu tapahtumassa jäi vähäiseksi, Karvinen kirjoittaa.

– Illan jälkeen olin toiveikas, että tällainen tapahtuma oli pieni osoitus siitä, että nykyinen hallitus pitää suomalaista kulttuuria edes jonkinlaisessa arvossa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tiistaina hallitus kuitenkin ilmoitti jo entuudestaan ahdingossa olevan kulttuurialan 18,4 miljoonan euron leikkauksista. Karvinen sanoo olevansa kiitollinen sunnuntain kokemuksesta, mutta ei hyväksy sitä, että todellisuudessa päätökset edustavat täysin toista linjaa.

– Olen sanaton. En ole sanaton itseni puolesta vaan niiden puolesta, joiden työn hallitus on kieltänyt lähes kahdeksi vuodeksi ja joilta sen jälkeen päätetään leikata erittäin rajulla kädellä, Karvinen toteaa.

– En uskalla edes miettiä, millainen vaikutus tällä on oikeasti taloudellisessa ahdingossa olevien ihmisten mieliin. Tämä ei ole ok. Kulttuuriala tarvitsee apua ja rangaistusten on loputtava.

Lue myös:

IL: Jare Tiihonen kritisoi kovin sanoin pääministerin järjestämää musiikki-iltaa – ”Absurdi vaalitilaisuus”

Shirly Karvinen jakoi koskettavan tarinan perheestään – poikkeuksellisen avoin ulostulo: ”Pysäyttävää ja surullista”