Viime sunnuntaina pääministeri Sanna Marin järjesti musiikkialan edustajille rennon tapaamisen virka-asunnollaan Kesärannassa. Tilaisuuden tarkoituksena oli keskustella musiikkialasta ja sen tulevaisuudesta.

Paikalla olivat pääministerin lisäksi edustamassa myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) ja eduskunnan musiikkiverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd).

Kutsuttuna oli useita artisteja kuten Sanni, Ilta, Alma, Benjamin Peltonen ja Pete Parkkonen sekä Anna Abreu ja Diandra Flores.

Tilaisuus on herättänyt paljon ihmettelyä musiikkialan edustajien ja myös monien artistien keskuudessa.

Musiikkiuransa jo lopettanut räp-artisti Jare Tiihonen kommentoi Marinin järjestämää tilaisuutta Iltalehdelle ja totesi, että alan toimijat ovat koko kriisin ajan yrittäneet turhaan muodostaa toimivaa keskusteluyhteyttä hallitukseen.

– Tämä sirkus näyttäytyi absurdina SDP:n vaalitilaisuutena, johon oli saatu huijattua 18 kuukautta polvillaan olleen alan tekijöitä lauleskelemaan päättäjille, Tiihonen kommentoi Iltalehdelle.

Hän kutsui Marinin järjestämää tapahtumaa silmänkääntötempuksi, jolla saatiin sosiaaliseen mediaan sisältöä.

Tiihosen mukaan on häpeällistä, että sunnuntaina vietetyn tilaisuuden jälkeen ilmoitettiin kulttuurialan 18,4 miljoonan euron leikkauksista.

– Nyt olisi aika avata se oikea keskustelu, jonka verukkeella ihmisiä oli paikalle kutsuttu alunperinkin.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Tältä näyttää kahden vuoden tauon jälkeen julkisuuteen palannut Jare Tiihonen – kritisoi tv:ssä päättäjiä musiikkialan ahdingosta

Jare Tiihonen antoi harvinaisen haastattelun – muistelee lehdelle uransa loppua: ”Olin hetkittäin todella rikki”