Suomen eturivin radio- ja tv-juontajiin pitkään lukeutunut Alma Hätönen teki vuonna 2021 radikaalin päätöksen irtisanoutuessaan yllättäen radiotyöstään. Nykyisin Hätönen pitää Yöpuolen tarinoita -nimistä podcastia ja työskentelee somevaikuttajana, mutta muuten hän on jättänyt media-alan kokonaan taakseen.

Tuoreessa Roope Salmisen juontaman Kolme käännekohtaa -podcastin jaksossa Hätönen avaa vihdoin syitä sille, miksi päätti luopua menestyneestä urastaan.

Hätönen kertoo havahtuneensa pari vuotta sitten siihen, ettei hän tuntenut oloaan kotoisaksi tehdessään töitä viihdealalla.

– Olin ammatillisesti siellä, minne halusin mennä ja sitten huomasin, että ei tämä ole hyvä, ei tämä palvele eikä tämä tunnu hyvältä ja tämä on arvojeni kanssa ristiriidassa, Hätönen muistelee podcastissa.

– Sitten irtisanouduin ja olin sillä tavalla, että katsotaan, mihin elämä vie, hän jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Monet media-alalle pyrkivät ihmiset haaveilevat juuri niistä työpaikoista, jotka Hätönen oli itselleen onnistunut nappaamaan. Irtisanoutumisensa aikaan hän juonsi aamuradion lisäksi muun muassa Big Brotheria ja Selviytyjät Extraa.

Hätönen myöntää ajatelleensa, että hänenkin kuului haluta kyseisiä työpaikkoja. Sisimmissään hänellä oli kuitenkin tunne, ettei isojen viihdetuotantojen tekeminen sopinut hänelle.

– Huomasin, etten ollut yhtään sellainen ihminen, joka halusin olla. Minulla alkoi vääristymään arvot ja olin jatkuvasti sellaisessa oudossa ristiriidassa itseni kanssa, että tähän minun piti haluta, mutten ollut se ihminen, joka halusin olla, nainen tunnustaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vähitellen Hätösestä oli tullut hyvin uupunut. Hän oireili olemalla jatkuvasti kärttyinen ja negatiivinen.

– Minä en voinut hyvin, ja minä en ollut läsnä läheisilleni. Sille oli vain pakko tehdä loppu näin, ”naps” vain.

Päätöksensä myötä Hätönen on saanut kuulla kollegoiltaan niin ihastelevia kuin kummaksuviakin kommentteja.

– Kyllä minulla oli kollegoja, jotka tulivat sanomaan, että ”sä sait kaiken, miksi sä teit noin?”.

Tällä hetkellä Hätönen tähtää yliopistoon opiskelemaan psykologiaa. Podcastissa Hätönen paljastaa, että hänen siskonsa äkillinen kuolema viime syksynä sytytti kipinän psykologin ammatista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Alma Hätönen kertoi viime vuoden lokakuussa omalla Instagram-tilillään hänen rakkaan siskonsa Eevan kuolleen syöpään vain 39-vuotiaana. Sairaus vei Eevan mukanaan hyvin nopeasti sen toteamisesta.

– Tulemme kaipaamaan sinua ikuisesti rakas siskoni Eeva, Hätönen kirjoitti koskettavassa julkaisussaan.

– Tämä on aivan musertavaa niin meidän perheelle kuin muillekin ihanan Eevan läheisille, hän lisäsi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Alma Hätönen joutui rajuun auto-onnettomuuteen – julkaisi pysäyttävän videon: ”Mitään ei ollut tehtävissä”

Kriisistä toipuva Alma Hätönen lähti terapiaan – painava kannanotto julki: ”Avun pyytämisessä ei ole mitään häpeällistä”