Tunnettu juontaja ja tv-kasvo Alma Hätönen toipuu parhaillaan suuresta surusta. Hätönen kertoi lokakuussa hänen rakkaan siskonsa kuolleen syöpään vain 39-vuotiaana.

Viime viikolla Hätönen paljasti omalla Instagram-tilillään hakeutuneensa terapiaan. Hän kokee tarvitsevansa ammattiapua kriisitilanteensa käsittelyyn.

Terapiakeskus, josta Hätönen haki itselleen apua on Loimaalla sijaitseva House of Therapy. Kyseistä terapiataloa on hehkutettu runsaasti sosiaalisessa mediassa, ja sinne ovat majoittautuneet useat ahdistuksesta kärsivät julkisuuden henkilöt.

– Tuntuu, että tarvitsen itselle hetken kaiken tapahtuneen käsittelyyn ja jäsentelyyn, Hätönen kirjoitti Instagramin Stories-osioon aiemmin marraskuussa.

Nyt Hätönen on lähtenyt ylelliseen terapiakartanoon hakemaan uutta suuntaa elämälleen. Hän on julkaissut Instagramiin postauksen, jossa kertoo tulevasta viikonlopustaan.

– Mun seuraavat päivät sisältävät intensiiviterapiaa, hyvää ruokaa, saunomista, uiskentelua ja lepoa, Hätönen kuvailee tuoreessa päivityksessään.

Kirjoituksessaan Hätönen painottaa, ettei itsensä huolehtimisesta pitäisi potea huonommuutta.

– Mielenterveydestä kannattaa pitää huolta aina, mutta erityisesti kriisitilanteessa, hän huomauttaa.

– Eräs tuttuni juuri kehuskeli mulle, kuinka hän ei todellakaan mitään terapiaa tarvitse vaan pärjää kyllä itse. Se sai mut vähän häkeltymään, koska avun pyytämisessä ei ole mitään häpeällistä. On rohkeaa ja viisasta kurottaa toista kohti ja pyytää apua.

Postauksensa lopussa Hätönen vinkkaa MIELI ry:n Kriisipuhelimesta, johon voi soittaa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Kriisipuhelimen numero on 09 2525 0111.

– Voit soittaa sinne nimettömästi ja luottamuksellisesti, Hätönen toteaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Hätösen herkkä julkaisu on kerännyt runsaan määrän kannustavia kommentteja. Myös näyttelijä Iina Kuustonen on kommentoinut päivitystä sydänemojin kera.

– Joo, kyllä se seinä voi tulla vastaan kelle tahansa ja milloin tahansa. Ylimielistä jopa ajatella ”ei kosketa minua, selviän kyllä”. Mielen asiat koskettaa kaikkia ja on niin iso osa ihmistä ja ihmisen kokonaisuutta, eräs seuraaja mutoilee.

– Avun pyytämisessä ja vastaanottamisessa ei tosiaan ole mitään häpeällistä tai väärää. Mutta ei siinäkään ole mitään väärää ja häpeällistä jos haluaa pärjätä itse. Jollekin se on tapa hoitaa omaa mieltään. Ja sekin on oikeesti ihan ok, toinen pohtii.

– Mä niin ihailen sua! Siis monessa asiassa, mut myös tässä esimerkissä laittaa ittensä ykköseks! kehuu kolmas.

Lue myös:

Alma Hätösen syöpään menehtynyt sisko laskettiin haudan lepoon – ”Tilaisuus oli kaunis ja herkkä”

Suuren surun kohdannut Alma Hätönen hakeutui terapiaan – avautuu tilanteestaan: ”Olen ollut todella väsynyt ja itkuinen”