Entinen taitoluistelija Laura Lepistö, 32, odottaa parhaillaan esikoistaan yhdessä puolisonsa Tommi Huovisen kanssa. Entiselle huippu-urheilijalle raskaus ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys, vaan se vaati sitkeyttä etsiä tietoa ja ymmärrystä pysähtyä.

Lauran kertoo Anna-lehden haastattelussa, että hänen elämänsä oli pitkään ollut hyvin kurinalaista. Vaikka kilpaura päättyi vuonna 2012, hän jatkoi samaa elämäntyyliä ja tiukkaa työtahtia yrittäjänä.

Kun ajatus lapsesta alkoi muutaman viime vuoden aikana tuntua ajankohtaiselta oli Lauran keho asiasta eri mieltä. Hän alkoi selvittää oliko huippu-urheilu vaikuttanut kehoon niin, että se vaikeutti raskaaksi tulemista.

– Joillakin naishuippu-urheilijoilla voi olla riski, että kehon normaali toiminta häiriintyy, kun kroppa on viritetty äärirajoille. Kuormituksen vaikutuksista kehoon ja hedelmällisyyteen ei kuitenkaan ollut minun aikanani tarjolla mitään tietoa, Laura kertoo haastattelussa.

Pitkän selvitystyön jälkeen hän löysi lopulta avukseen hormoniepätasapainotiloihin erikoistuneen asiantuntijan. Selvisi, että Lauran keho oli vielä vuosia urheilu-uran jälkeen ylikuormitustilassa.

– Aloin hiljalleen ymmärtää, että arkeni oli ollut aikamoista juoksemista. Kehoni toiminta ei ollut päässyt urheilu-uran jälkeen palautumaan normaali­tilaan.

Asiantuntijan kehotuksesta Laura jätti kovatehoisen treenaamisen kokonaan pois ja ryhtyi nostamaan rasvaprosenttiaan vaikka se vei hänet urheilijana epämukavuusalueelle.

Tämä tuotti tulosta ja perheen pienokaisen on määrä syntyä heinäkuussa.

– Unelma lapsesta opetti minulle pysähtymisen tärkeyden, vaikka se pitikin opetella kantapään kautta.

Lue myös:

Lasta odottava Laura Lepistö löysi lempeyden kehoaan kohtaan: ”Nyt just ei tarvitse taipua taivutuspiruetteihin tai kolmoishyppyihin”

Laura Lepistö esitteli pyöristyneen vauvamahansa avannossa – ”Mulla avanto aina eniten tuntuu mahassa”