Muusikko Anssi Kela, 48, päästää toimittaja Maria Veitolan vierailulle Helsingin Käpylän kotiinsa Yökylässä Maria Veitola -sarjan viimeisessä jaksossa. Hän kertoo Veitolalle avoimesti myös uskovaisesta taustastaan.

Kelan isän työyhteisö oli Suomen Raamattuopisto Kauniaisissa, eräänlainen herätysliike, jonka fundamentalistiset opit tarttuivat nuoreen Kelaan. Hän menetti isänsä ollessaan vain 12-vuotias ja lähti sen jälkeen mukaan seurakuntanuorten toimintaan.

– Muutama kaveri oli innostunut lopunajan profetioista. Olin 13–14-vuotias ja tempauduin mukaan siihen maailmaan, Kela kuvailee.

Hän kertoo, että lopun ajan merkkejä, kuten numerosarja 666 löytyi tuolloin esimerkiksi viivakoodeista ja myös Soulin olympialaisten logon kiemurat muodostivat numeron 666.

– Tuollaisia juttuja näki joka paikassa, ja että antikristus on tulossa ja uskovaiset temmataan ylös ja minä olen siinä joukossa.

– Uskonto oli tärkein ja elämä oli vain testi, joka pitää rämpiä läpi ja sit alkaa bileet, Kela kuvailee ajanjaksoa.

Kela myöntää, että se on maailma, jossa hän voisi hyvin olla vieläkin. Hän kertoo rakentaneensa juuri uskon perustalle kaiken. Musiikki kuitenkin syrjäytti uskonnon, kun Kela ajautui erilaisiin ympyröihin ja tapasi uusia ihmisiä ja sai uusia ajatuksia.

– Tietyllä tavalla rock’n’roll pelasti minut kaikelta tältä. Mutta olenko sitten nykyään agnostikko vai ateisti? Se ei ole asia, mitä hirveästi edes miettisin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Anssi Kela on julkaissut seitsemän sooloalbumia, joista monet ovat myyneet kultaa ja platinaa. Kelan debyyttialbumi Nummela on yksi Suomen myydyimpiä kotimaisia albumeja. Hänet on palkittu viidellä Emma-palkinnolla, muun muassa vuonna 2019 Erikois-Emmalla.

Yökylässä Maria Veitola torstaina MTV3:lla kello 21 ja C Moressa.

Lue myös:

Anssi Kela julkaisi itsestään nuoruuskuvia, joissa näyttää täysin eri ihmiseltä – yksi tuttu asia pysynyt

Saimi Hoyer avautuu tv:ssa rankasta erostaan: ”Mietin, että loppuuko kaikki”