Entinen huippumalli Saimi Hoyer, 46, asuu Punkaharjulla pienessä Vaaran kylässä kahden kouluikäisen poikansa kanssa ja päästää katsojat kurkistamaan arkeensa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Hoyer pyörittää Hotelli Punkaharjua ja nauttii vapaa-ajallaan samoilusta sienimetsässä. Sienimetsään Hoyer vie myös toimittaja Maria Veitolan, ja kertoo samalla avioerostaan.

Hoyerin avioliitto ex-puoliso Thomas Hoyerin kanssa päättyi pari vuotta sitten avioeroon. Parisuhde kesti 13 vuotta ja Hoyerin mukaan ero oli parin yhteinen päätös.

– Ihmiset saattavat jossain vaiheessa kasvaa niin erilleen ja tulee sellainen hetki, ettei pysty enää jatkamaan yhdessä. Ei se ollut enää kivaa kenellekään. Silloin se kannattaa lopettaa, Hoyer toteaa.

Ero oli kuitenkin äärimmäisen kova kolaus Hoyerille.

– Se oli tosi rajua aikaa. Hotelli kieppui konkurssin partaalla ja sitten avioerohakemus, mutta painan enteriä. Olin yhtäkkiä, että loppuuko kaikki. Se oli tosi rajua.

Vaikeina aikoina Hoyerin tukena on ollut hyvä ystävä Virve, joka auttoi häntä toipumisessa.

– Mä en tiedä olisinko tässä, jos Virveä ei olisi, Hoyer kertoo Veitolalle.

Hoyer pakeni eron tuomaa tuskaa myös läheisiin metsiin. Siitä sai alkunsa myös rakkaus sieniin, jotka ovat hänelle äärettömän tärkeä harrastus.

– Kun pojat olivat lähteneet kouluun, hortoilin tuota tietä pitkin, että selviän siitä kaikesta. Oli kevät ja toukokuu, ja lähdin kävelemään metsäkoneen uria pitkin joilla kasvoi korvasieniä. Sienet johdattivat minua. Oli pakko hakea kori ja alkaa poimimaan niitä korvasieniä. Oli pakko liikkua.

– Metsässä mä olen huutanut, itkenyt ja nauranut. Metsässä voi tehdä kaikkea sitä. Siellä voi heittäytyä maahan ja huutaa, kukaan ei siellä kuule. Mun pää selkisi siellä.

Hoyerin mukaan juuri metsässä hän voi tuntea ääretöntä onnea. Se on hänen tapansa elää, olla ja selvitä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla ja CMoressa.

Lue myös:

Sanni esittelee tv:ssä Maria Veitolalle upean asuntonsa: ”Olen asunut ennen sellaisissa räyskäkämpissä” – Katso kuvat!

Vappu Pimiä myöntää tv:ssä viettäneensä eron jälkeen villiä sinkkuelämää: ”Painoin tuolla kaksi vuotta ihan kreisinä!”