Omerta 6/12 -elokuvan kuvaukset alkoivat lokakuussa, mutta tuotanto on jo muutamassa kuukaudessa ajautunut isoihin vaikeuksiin. Alamäki alkoi jo ensimmäisten kuvausviikkojen aikana, kun elokuvan ohjaaja Antti J. Jokinen sairastui ja jäi pidemmälle sairauslomalle.

Jokisen sairastuttua ohjaajan pesti annettiin väliaikaisesti Aku Louhimiehelle. Ohjaajavaihdos johti muun muassa siihen, että elokuvaan jo kiinnitetty näyttelijä Ville Virtanen luopui roolistaan, sillä tämä ei halunnut työskennellä Louhimiehen kanssa.

Tuotantoyhtiö Cinematic julkaisi 7. joulukuuta tiedotteen, jonka mukaan ohjaajavaihdos on pysyvä. Jokisen sairausloma siis jatkuu edelleen, eikä tämä palaa enää elokuvan tuotantoon.

– Ohjaajavaihdosta ei tehdä kevyin perustein. Tässä tapauksessa vaihdos oli välttämätön tuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi. Aku Louhimies on juuri oikea valinta uudeksi ohjaajaksi, kommentoi Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg tuotannon muutoksia.

Tiedotteesta käy ilmi, että muitakin muutoksia on luvassa. Suurin muutos uuden ohjaajan ohella on se, että Omerta-elokuvia tuotetaan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vain yksi. Alkujaan elokuvia oli tarkoitus tehdä kaksi kappaletta.

– Ohjaajan vaihtuminen on tuonut tuotantoon muutoksia. Muutokset saattavat edelleen olla mahdollisia projektin edetessä. Asettelemme monia yksityiskohtia vielä paikoilleen, esimerkiksi uuden käsikirjoituksen ja työryhmän uudelleenorganisoitumisen myötä, Norberg kertoo.

Vaikka toinen elokuva on nyt peruttu, Omerta 6/12 on edelleen tarkoitus tuottaa myöhemmin myös televisiosarjaksi. Elokuvan pääosassa jatkaa edelleen Jasper Pääkkönen.

Lue myös:

Samuli Edelmann tukee Aku Louhimiehen kanssa työskentelystä kieltäytynyttä Ville Virtasta: ”Ville puhuu rohkeasti tärkeästä asiasta”

Aku Louhimies teki rikosilmoituksen toimittajan kirjoituksesta – poliisi lopettaa tutkinnan

Tv: Hjallis Harkimo hiillostaa #metoo-kohussa rypenyttä Aku Louhimiestä: ”Älä väitä vastaan”