Iltalehti uutisoi 15. toukokuuta, että rokkari Archie Cruzia syytetään neljästä rikoksesta: kahdesta laittomasta uhkauksesta, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta sekä kunnianloukkauksesta.

Cruz kommentoi syytteitä puhelimitse. Hän kertoi olleensa toukokuussa 2023 Helsingin Kattilahallissa lanseeraustilanteessa. Cruz kertoo, että tilaisuudessa tarjoiltiin ja nautittiin alkoholia.

– Tässä on ollut vuosi sitten tilanne, missä koen, että minua on kohdeltu kaltoin. Minut on syyttä poistettu tilaisuudesta ja kahden ihmisen toimesta on käytetty liikaa väkivaltaa minua kohtaan, Cruz kertoo.

Cruz kertoo suunnittelevansa vastatoimia. Hän puhuu vastasyytteen nostamisesta ja pitää törkeänä, että hänen syytteistään uutisoidaan mediassa.

– Koen, että olen ollut tässä tilanteessa uhri ja olen nostamassa vastasyytteitä näitä ihmisiä kohtaan. On törkeää, että tästä uutisoidaan niin, että minua syytetään asioista. Minä olen vain puolustanut itseäni tässä tilanteessa, Cruz lisää.

Keskiviikkona uutisoidussa rikosasiassa Cruz on ainoastaan syytetyn asemassa, ei minkään epäillyn rikoksen uhrina.

– Olen yrittänyt tutkivalta poliisilta kysyä, minkä takia minut on tilaisuudesta poistettu ja miksi minua kohtaan on käytetty väkivaltaa, mutta minulle ei ole sitä asiaa kerrottu missään vaiheessa, Cruz jatkaa.

Cruzin kertoo kyseen olleen itsepuolustuksesta.

– Niin kuin jokaisen miehen kuuluisi tehdä. Jos sinä hyökkäät minun päälleni ja käytät minua kohtaan väkivaltaa ja voimaa, mikä sattuu, minä puolustan itseäni siinä tilanteessa.

–Ei ole kiva, että perhe joutuu lukemaan tuollaisia juttuja ja vastailemaan omien kavereidensa uteluihin ja kuulemaan mahdollisesti pilkkaa asiasta. Ihmiset pystyvät käyttämään tuota myös minua vastaan, se ei todellakaan ole kivaa.

Cruz on puhunut asiasta myös kumppaninsa Iida Vainion kanssa.

– Hän on tietysti minun tukenani. Hänelläkin on tällaisista asioista kokemusta ja hän tietää, ettei tietenkään ole kivaa, että tällaisia asioita puidaan julkisesti. Ihmiset tuomitsevat, vaikka eivät yleensä asiasta mitään tiedä.

Lähde: Iltalehti