Palkittu toimittaja ja tuottaja Arman Alizad, 49, palaa Instagram-julkaisussaan tv-uransa alkulähteille. Sitä ennen hän loi uraa vaatturimestarina ja oli jo vuonna 1997 yksi kaikkien aikojen nuorimmista mestareista alalla.

Arman teki kuitenkin 12 vuotta sitten täyskäännöksen urallaan. Hän jätti vaatturimestarin työnsä ja päätti ryhtyä tv-tuottajaksi. Ajatuksena miehellä oli tehdä matkailuohjelmaa kamppailulajeista.

– Silloin suurin osa ihmisistä nauroi minulle ja sanoi, että suutari pysyköön lestissään. ”Älä hyvä mies leiki tuottajaa kun sulla on oma ura, tee sä pukuja, anna tuottajien tuottaa”. Vain kourallinen ihmisiä uskoi tähän minun unelmaan ja ideaan, Arman kirjoittaa.

Yksi näistä oli Armanin mukaan Hokutoryu ju-jutsun perustaja Auvo Niiniketo, jota Arman myös kiittää 20 vuoden ystävyydestä.

– Ave sanoi silloin, että ”on tämä niin hullu idea, että tähän on pakko lähteä mukaan. Plus jos haluat oppia kamppailemaan, niin ensin sun pitää oppia ottamaan turpaan”, Arman paljastaa.

Näin sai alkunsa menestynyt Kill Arman -tosi-tv-sarja, jonka ensimmäinen jakso nähtiin maaliskuussa 2009. Sarjassa Arman lähti maailmalle treenaamaan taistelulajeja ja jokaisen jakson lopussa hän taisteli eri lajien mestareita vastaan. Sarjaa esitettiin Suomen lisäksi myös maailmalla 135 maassa.

– Kill Arman on ollut koko tämän hetkisen urani ponnahduslauta ja kulmakivi, jonka päälle kaikki muut tuotantoni on rakennettu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Arman Alizad paljastaa tyttärensä nimen – inspiraatio Game of Thrones -sarjasta

Arman Alizad puhuu valmistuville ylioppilaille: ”Olin se, jonka odotettiin epäonnistuvan”