Miss Helsinki -kilpailusta tunnetuksi tullut Cheyenne Järvinen julkaisi Instagramin Stories-osiossa pitkän avautumisen, jossa kritisoi kovin sanoin hyvinvointiyrittäjä ja kirjailija Maria Nordinin liiketoimintaa sekä metodeja.

Järvinen pohtii videollaan Nordinin toiminnan ydinongelmaa ja nostaa esiin muun muassa vahvan johdattelun. Järvisen mukaan suurin ongelma on, että kyseinen toiminta on Nordinille tuottoisaa liiketoimintaa.

– Hän tekee bisnestä ihmisten epätoivolla ja hädällä. Vaihtoehtoishoidot ovat miljoonabisnes, etenkin ihmeparantumiset, joilla Nordin itseään ja toimintaansa markkinoi, Järvinen sanoo videolla.

Järvisen mukaan Nordin tekee bisnestä luomalla mielikuvia siitä, että hänen menetelmistään voi saada apua oireisiin, sairauksiin ja vaivoihin.

– Tämä ei ole hyväksyttävää! Tämä on kaikin tavoin väärin. Moraalisesti ja eettisesti. Tällainen liiketoiminta suorastaan hyväksikäyttää sairaita ihmisiä.

– Ongelma ei ole se, että joku kokee saavansa apua. Ongelma on Maria Nordinin liiketoiminnassa ja erityisesti siinä kuinka hän itseään, tuotteitaan ja menetelmiään matrkkinoi.

Myös Nordinin viestintä on Järvisen mukaan hyvin ristiriitaista.

– Hän saattaa sanoa samassa lauseessa: ”Tämä ei ole hoito, mutta mahdollisesti saat apua oireisiisi” ja johdattelee todella taitavasti erilaisin retorisin keinoin ja sanavalinnoin, että näistä menetelmistä olisi apua.

– Hän käytännössä kylvää tietynlaisia ajatuksensiemeniä ja saa ihmiset ajattelemaan haluamallaan tavalla.

– Sitten kun Nordinilta vaaditaan päätä pölkylle, hän voi heittää kädet ilmaan, että ”En mä sanonut mitään! Mä jaoin vaan asiakkaan kokemuksen. Sä synnytit ton ajatuksen itse, se oli sun tiedostamaton mieli”.

Kuvakaappaus Instagram Cheyenne Järvinen

Maria Nordin on kirjoittanut kirjan Eroon oireista, jossa esitellään Free to Heal® -menetelmä. Nordin järjestää aiheesta myös verkkokursseja.

Lue myös:

HS: Hyvinvointivalmentaja Maria Nordin uhkailee arvostelijoitaan oikeustoimilla ja poistaa kriittiset kommentit

Cheyenne Järvinen julkaisi karun kuvan rinnastaan – myöntää katuvansa silikonitäytteitä: ”Tissiä minulla on omasta takaa ihan tarpeeksi”