Salatut elämät -sarjasta suuren yleisön tietoisuuteen ponnahtanut näyttelijä ja tanssija Tiia Elg on saanut reippaan aloituksen vuodelle 2023.

– Vuosi käynnistyi sillä, että otimme perheeni kanssa äkkilähdön Kanarialle. Emme tehneet siellä oikeastaan muuta kuin hypimme uima-altaassa lastemme kanssa. Siitä sitten suora leikkaus Venla-gaalaan ja nyt tänne Salkkareiden synttäreille, Elg kertoo hyväntuulisena Metropolille Salatut elämät -ohjelman pressitilaisuudessa.

Suomalaisten suosikkisarja täytti eilen keskiviikkona 25. tammikuuta 24 vuotta. Elg on näytellyt ohjelmassa Eva Tammisen roolihahmoa keväästä 2014 lähtien.

Näyttelijän ammatin ohella Elg toimii myös tanssijana ja tanssinopettajana, mitä puolta itsessään hän on päässyt esittelemään rakastetun Tanssii tähtien kanssa -kilpailun kahdella edellisellä tuotantokaudella. Lisäksi Elg on äiti maaliskuussa 2019 syntyneelle tyttärelleen ja marraskuussa 2020 syntyneelle pojalleen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Elg painottaa, että hänen hektisessä arjessaan kaikki lähtee käyntiin aina suunnittelusta ja aikatauluttamisesta.

– Tämä on ollut minulle suurin opetus, kun tulin äidiksi. Ennen vanhemmuutta olin sellainen go with the flow (suom. mennä virran mukana) -tyyppinen ihminen, joka luotti siihen, että asiat tapahtuivat omalla rytmillään ja painollaan, Elg kuvailee.

– Nykyisin meillä on puolisoni Alexeyn kanssa yhteinen kalenteri, ja sitten on minun oma kalenterini ja tähän päälle vielä puhelimen kalenteri, jotta kaiken infon voi saman tien kirjoittaa ylös. On tärkeää, että asiat ovat muillekin nähtävillä kuin vain minun omassa päässäni, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kun asiat oli huolellisesti suunniteltu, sujui myös viime syksyn TTK-rutistus ilman sen suurempia ongelmia.

– Me nauramme aina vastanäyttelijäni Konsta Hietasen kanssa sitä, kuinka meillä molemmilla on jatkuvasti monta rautaa tulessa. Mutta kyllä kaikki asiat lopulta järjestyvät. Viime syksynäkin TTK-kisan aikaan sovimme, että teemme kaikki työt päiväkotiaikana, jolloin pystyin iltaisin olemaan lasteni kanssa kotona.

Kodista onkin äidiksi tulon myötä muodostunut Elgille entistä tärkeämpi paikka. Hän sanoo haluavansa viettää perheensä kanssa niin paljon aikaa kuin vain mahdollista.

– Kyllä äitiys, vanhemmuus ja äitiysloma ovat muuttaneet minua suuresti. Ei äitiyttä oikein edes pysty kunnolla sanallistamaan… Se on vain parasta maailmassa! näyttelijä huokaisee onnellisena.

– Kuluneet vuodet ovat kirkastaneet omia arvojani, ja toisaalta paljon asioita on saanut myös jäädä taka-alalle. Kun on pieniä lapsia, täytyy uskaltaa tehdä päätöksiä ja valintoja paljon suoraviivaisemmin kuin aiemmin. Silloin on sopiva hetki luopua kaikista niistä asioista, jotka eivät enää palvele meidän perheemme arkea.

Yksi tällainen asia on ollut Elgille hänen kilpatanssiuransa, jonka hän valitsi äitiyden myötä lopettaa.

– Päätin jo heti alusta alkaen, että haluan olla kunnolla läsnä lasteni arjessa. Tällä hetkellä käyn noin pari kertaa viikossa Salkkareiden kuvauksissa, ja muuten olen kotona ja touhuan lastemme kanssa. Tämä on minulle todella tärkeää, Elg kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Tiia Elg ottaa kantaa saamaansa vihapalautteeseen – julkaisi karmeita kommentteja: ”Olen yleistä riistaa, jonka saa repiä rikki”

Konsta Hietanen paljastaa totuuden Salatut elämät -sarjan intiimikohtauksista – ”Kaikki perustuu luottamukseen”