Tänään keskiviikkona 25. tammikuuta vietetään Salatut elämät -sarjan syntymäpäivää. Suomalaiset ovat päässeet seuraamaan Pihlajakadun värikkäitä tapahtumia yhtäjaksoisesti jo 24. vuoden ajan.

Näyttelijä ja muusikko Konsta Hietanen on esittänyt Salkkareissa Miki Kajanderin roolia keväästä 2020 lähtien. Kuluneet vuodet ovat tuoneet Hietaselle lukuisia hyviä muistoja sekä tärkeitä oppeja, joita hyödyntää näyttelijäntyössä.

Haastavimmat hetket näyttelijänä ovat Hietaselle olleet Salkkareissa silloin tällöin nähtävät, niin sanotut tyhjät kohtaukset, joita hän itse kutsuu ”välikohtauksiksi”.

– Nämä kohtaukset ovat sellaisia, jotka ehkä johtavat johonkin, mutta niitä hallitsee ikään kuin tyhjät tunnetilat. Ne ovat sellaisia, joissa meinaan vähän lopahtaa, Hietanen avaa Metropolille Salkkareiden pressitilaisuudessa.

– Sen sijaan sellaisissa kohtauksissa koen skarppaantuvani, joissa on erilaisia vahvoja tunteita. Mielestäni on helpointa näytellä henkilöä, joka tekee jotain, koska ainahan me ihmiset jotain puuhaamme, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Hietasen roolihahmo on totuttu näkemään myös alastonkohtauksissa. Näyttelijä sanoo olevansa tyytyväinen siihen, kuinka tarkasti Salatuissa elämissä kuvattavat intiimikohtaukset suunnitellaan.

Myös Hietasen vieressä seisova näyttelijäkollega Tiia Elg alleviivaa, ettei mitään intiimikohtausta tehdä koskaan improvisoiden.

– Kaikki mietitään huolellisesti etukäteen. Myös itse kuvaustilanteessa käymme vaihe vaiheelta läpi sen, missä kohtaa kukakin tulee lähemmäs, ja kuinka hahmomme koskettavat toisiaan, Elg painottaa.

Kaikissa kohtauksissa näyttelijät eivät ole edes oikeasti alasti, vaan kuvauksissa saatetaan käyttää esimerkiksi ihonmyötäistä ”nakuasua”.

– Kohtaukset antavat tietysti olettaa enemmän kuin mitä niitä kuvatessa todellisuudessa tapahtuu tai mitä meillä näyttelijöillä vaikkapa on päällämme, Hietanen kuvailee.

– Ja mitä ikinä intiimiasiaa Salkkareissa teemme, niin kaikki perustuu luottamukseen. Kaikista tärkeintä on se, että pystyy luottamaan työryhmään ja kollegaan. Loppupeleissä alastonkohtaukset ovat hyvin samanlaisia kohtauksia kuin kaikki muutkin, hän summaa.

Viime vuosina julkisuudessa on puhuttu paljon elokuva-alan intiimikohtausten turvallisuudesta. Lukuisia epäkohtia on nostettu myös Suomessa avoimeen keskusteluun, minkä myötä väärinkäytöksiin kuvauksissa on alettu puuttumaan entistä herkemmin.

– Tämä on oikea suunta. Julkinen keskustelu aiheesta vain lisää entisestään sitä luottamusta. Nämä asiat pitää käydä läpi nimenomaan etukäteen eikä vasta jälkikäteen, Hietanen lausuu vakavana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tällä hetkellä Hietanen elää poikkeuksellisen onnellista aikaa elämässään, sillä hän on vuodenvaihteessa päässyt irtaantumaan lähes kokonaan töistään.

– Olen nyt lomaillut kuukauden ajan, mikä on ollut todella tervetullutta. Olen haaveillut pidemmästä lomasta jo usean vuoden ajan, ja nyt unelmani vihdoin toteutui, hän iloitsee.

– Loman aikana olen kerran laittanut keikkaa ja käväisin myös Kultainen Venla -gaalassa, mutta muuten olen vain kyydinnyt lapsiani kouluun ja treeneihin. On äärimmäisen hyvä olo.

Lue myös:

Salkkarit-tähti Konsta Hietanen ja Aami-vaimo 14 vuotta naimisissa: ”Vauhti on vain kiihtynyt”

Susanna Laine avautui tv:ssä intiimikohtausten kuvaamisesta Konsta Hietasen kanssa: ”Tämä on juuri sitä, mitä haluan”