Radiojuontaja ja mediapersoona Esko Eerikäinen nähtiin vuonna 2013 Big Brother Suomi -ohjelman julkkiskaudella.

Nyt kun BB-talo jälleen viime sunnuntaina täyttyi erilaisista suomalaisista julkisuuden henkilöistä, intoutui Eerikäinen muistelemaan omia kokemuksiaan ohjelmassa.

– Jokaisella on se tietty mielikuva BB:stä, ja niin oli minullakin silloin aikoinaan. Mietin, että tuo on niin turha formaatti, että ei mitään järkeä, Eerikäinen toteaa nauraen Metropolille.

– Mutta sitten kun olin siellä, niin tajusin, että olisi aika kiva, jos jokainen ihminen joutuisi kerran elämässään viikon ajaksi BB-taloon, hän jatkaa.

Eerikäisen mukaan asuminen BB-talossa oli ”avartava kokemus”.

– Oli outoa ja täysin poikkeuksellista elää tuntemattomien ihmisten kanssa sellaisessa kuplassa, jossa ulkomaailmasta ei tiennyt mitään. Ei ollut kelloa ja siellä ”isoveli” antoi tehtäviä, jotka herättivät voimakkaita tunteita aina suuresta ilosta voimakkaaseen pettymykseen.

Eerikäinen kuvailee, että BB-talossa kaikki tunteet tuntuivat tavallista suuremmilta ja myös hänen ikävänsä tuolloin 2-vuotiasta Victoria-tytärtään kohtaan kasvoi lopulta lähes ylivoimaiseksi.

– Se ikävä oli aivan hirveää, Eerikäinen huokaisee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Yksi varsin yllättävä asia Eerikäisellä on kuitenkin jäänyt erityisen kirkkaana mieleen – nimittäin BB-talossa nähdyt unet.

– En ole koskaan elämässäni nähnyt sellaisia unia kuin BB-talossa. Ne olivat aivan ihmeellisiä, jotenkin elokuvamaisia ja kestivät todella pitkään, Eerikäinen selittää innostuneena.

– Me elimme BB-talossa kuin jossain laboratoriossa, joten nukkuminenkin siellä oli täysin erilaista verrattuna normaaliolosuhteisiin, mies tuumaa.

Lue myös:

Esko Eerikäinen huolissaan synnyinmaansa tilanteesta – sukulaiset keskellä sekasortoa: ”Armeija ja poliisi tappavat kaduilla”

Esko Eerikäinen muistelee 35 vuoden takaista suurta suruaan: ”Tiesin heti, että jotain on tapahtunut”

Esko Eerikäinen juhlii syntymäpäiviään – iloitsee löytämästään tasapainosta: ”Elämä on ihana just nyt”