Radiojuontaja Esko Eerikäinen avautui eilen keskiviikkona (15.3.) vakavasta aiheesta omalla Instagram-tilillään.

Eerikäisellä on entisen puolisonsa, hyvinvointivaikuttaja Martina Aitolehden kanssa 13-vuotias tytär Victoria. Mies kertoo Victorian joutuneen tällä viikolla kahdesti ikävän häirinnän kohteeksi.

– Tällä viikolla ja nyt on vasta keskiviikko, tyttäreni on kokenut 2 ahdistelutapausta, yksi ratikassa ja yksi koulumatkalla…, Eerikäinen kirjoittaa Instagramissa.

– Mä toivon että aikuiset pitää silmiä auki ja tarvittaessa puuttuu ja auttaa jos huomaa tälläistä, harmittaa etten Isänä nyt voinut enkä pystynyt suojelemaan tytärtäni kun tälläistä tapahtuu… ja miehenä vituttaa että tällaisia jätesäkkejä liikkuu tuolla vapaana, hän pamauttaa.

Kirjoituksensa oheen Eerikäinen on lisännyt vanhan kuvan, jossa vastasyntynyt Victoria lepää hänen rintansa päällä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Eerikäinen avaa tapahtumia tarkemmin Instagramin Stories-osiossa.

– Eilen kun Vicke oli menossa koulun kanssa uimaan, paluumatkalla ratikassa kaksi kännissä olevaa juoppoa miestä ahdisteli Victoriaa ja Victorian vieressä istuvaa tyttöä. Onneksi siinä oli opettaja vieressä, joka puuttui tilanteeseen, ja nämä juopot saatiin heitettyä helvettiin sieltä ratikasta, Eerikäinen kuvailee Stories-videollaan.

Kotona isä ja tytär kävivät läpi sitä, kuinka vastaavanlaisessa tilanteessa tulisi toimia, jos sattuisi olemaan yksin. Eerikäinen painottaa, että on äärimmäisen surullista joutua varautumaan tällaisiin asioihin.

Heti seuraavana päivänä Victoria kuitenkin koki uudestaan häirintää koulumatkallaan.

– Wolt-kuski oli pysäyttänyt hänet kysyäkseen, että mistä löytyy Iso Roobertinkatu, vaikka hänellä on kännykkä kädessä. Tyttäreni ystävällisesti neuvoi englannin kielellä missä on Iso Roobertinkatu, jolloin tämä Wolt-kuski oli tarttumassa häntä kädestä kiinni ja sanoi, että: ”tule näyttämään minulle”. Vicke sanoi, että hän ei voi lähteä, että hänellä on koulu, ja lähti kävelemään pois peloissaan eikä uskaltanut katsoa taakse.

Kyseinen tilanne saa Eerikäisen hänen omien sanojensa mukaan ”näkemään punaista”.

– Victoria koki todella isosti ahdistusta tästä tilanteesta. Tämän kaverin pyyntö oli feikkipyyntö, koska hän varmasti tasan tarkkaan tiesi missä oli Iso Roobertinkatu, kun hänellä kerta oli kännykkä kädessä ja appi toimi. Se oli vain syy päästä keskustelemaan nuoren naisen kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Eerikäistä harmittaa, ettei hän isänä voi aina olla paikalla suojelemassa tytärtään. Tämän vuoksi hän pyytää seuraajiaan pysymään valppaina ulkona liikkuessaan.

– Pidetään silmämme auki, koska näitä ahdistelutapauksia on ihan helvetin paljon täällä Suomessa, hän alleviivaa.

– Jos näet, että jotain tyttöä tai poikaa ahdistellaan, ja heitä selkeästi pelottaa ja he ovat paniikissa, niin mene auttamaan.

Postaustensa päätteeksi Eerikäinen toteaa aikovansa ottaa Wolt-palveluun yhteyttä selvittääkseen asian.

– Toivottavasti tämä asia selviää. Tuskin me saamme sitä ihmistä koskaan kiinni, mutta ei sitä koskaan tiedä. Minä toivon, että saan sen tyypin kiinni. Ja toivon, että se tyyppi ei enää jatkossa tule tekemään näin, Eerikäinen summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Esko Eerikäinen koki nuorella iällä suuren menetyksen – jakoi koskettavan julkaisun: ”Onneksi muistot ovat ikuisia”

Esko Eerikäinen paljastaa syyn, miksi ei löydä kumppania vierelleen – Martina Aitolehti edelleen mukana elämässä: ”Hän on osa perhettä”