Erilaiset tosi-tv-formaatit ovat viime aikoina herättäneet runsaasti keskustelua suomalaisten keskuudessa ja realityohjelmiin osallistuneet ovat kertoneet mediassa avoimesti ikävistä kokemuksistaan. Monet ovat sanoneet, että ohjelmat ovat vaikuttaneet negatiivisesti heidän mielenterveyteensä, ja osa on myös syyttänyt tuotantoa asiattomasta ja ahdistavasta kohtelusta.

Suosittu radiojuontaja ja mediapersoona Esko Eerikäinen osallistui vuonna 2013 Big Brother Suomi -ohjelmaan. Eerikäinen ei itse koe, että häntä kohtaan olisi tuolloin tuotannon puolelta käyttäydytty millään tavalla epäreilusti.

Eerikäisen mielestä jokaisella täysi-ikäisellä ihmisellä on vastuu siitä, kuinka hän julkisuudessa toimii.

– Kyllä minä luulen, että jokainen ihminen, joka tosi-tv:seen lähtee, niin tietää aikalailla, että mitä siellä on tulossa, Eerikäinen toteaa Metropolille.

– Jos BB:stä puhutaan ja minua pyydetään mukaan, niin kyllä minä tiedän tasan tarkkaan mistä on kyse, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Sopimusasioissa Eerikäinen kehottaa ihmisiä pysymään tarkkana.

– Kaikki sopimukset pitää tietysti nähdä ja käydä huolellisesti läpi. Mutta ei ketään pakoteta allekirjoittamaan sellaista sopimusta, mikä ei tunnu itsestä hyvältä, mies alleviivaa.

Asia, johon ohjelman tuotannon kuuluisi Eerikäisen mukaan suhtautua aiempaa vakavammin ja hienovaraisemmin, on ohjelmien leikkaaminen. Eerikäinen ajattelee, että tuotanto ei toimi oikein, jos se tahallaan yrittää maalata jostain ihmisestä esimerkiksi tyhmää tai negatiivista kikkailemalla leikkauksen kanssa.

– Tässä kohtaa peräänkuuluttaisin tuotannon vastuuta, Eerikäinen painottaa.

– Mutta muuten koen tärkeäksi, että etenkin nuoret ihmiset miettisivät kaksi kertaa ennen kuin lähtevät tosi-tv-ohjelmiin. Ja sitten jos sinne lähdetään, niin pidetään järki päässä ja toisaalta myös kannetaan itse seuraukset omista hölmöilyistä, hän summaa.

Lue myös:

Esko Eerikäinen avautuu omista BB-muistoistaan – yksi yllättävä asia jäänyt mieleen: ”Kuin laboratoriossa”

Esko Eerikäinen kommentoi synnyinmaansa Kolumbian kriisitilannetta Metropolille: ”Sinut saatetaan ampua”

Esko Eerikäinen huolissaan synnyinmaansa tilanteesta – sukulaiset keskellä sekasortoa: ”Armeija ja poliisi tappavat kaduilla”