Radiojuontajana ja mediapersoonana tunnettu Esko Eerikäinen on tällä viikolla ottanut omalla Instagram-tilillään kantaa synnyinmaansa Kolumbian kriisitilanteeseen.

Tuhannet ihmiset ovat jo yli viikon ajan osoittaneet mieltään Kolumbian kaduilla maan presidentti Ivan Duquen hallintoa vastaan. Paikalliset turvallisuusjoukot ovat tukahduttaneet mielenosoituksia väkivaltaisesti ja mellakoissa on saanut surmansa ainakin 24 ihmistä.

Metropolin tavoittama Eerikäinen kuvailee olevansa erittäin huolestunut maan tilanteesta.

– Minulla on siellä perhettä ja sukulaisia, joten kyllähän se tuntuu aika hurjalta, että he joutuvat elämään tuollaisen sekasorron keskellä, Eerikäinen toteaa Metropolille.

– Kuvat ja videot, joita Kolumbiasta tällä hetkellä näen, herättävät minussa voimakkaita reaktioita. Tavallaan ne tapahtumat tuntuvat aika kaukaisilta ja jotenkin epätodellisilta. Mutta sitten havahdun aina siihen, että Kolumbia on oikeasti minun kotimaani ja minä tunnen nämä ihmiset, jotka siellä juuri nyt kärsivät, mies lisää vakavana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kolumbian tilanne on herättänyt Eerikäisen pohtimaan sitä, kuinka hyvällä tolalla moni asia täällä Suomessa todellisuudessa on.

– Sen aina välillä unohtaa, kun seuraa tuota meininkiä tuolla somessa, Eerikäinen sanoo viitaten usein hyvin kärjistettyihin somekeskusteluihin.

– Toisaalta ehkä ihan hyväkin, että voimme purkaa agressiomme sillä lailla turvallisesti, viestien ja kommenttien muodossa, eikä tarvitse lähteä kaduille riehumaan, hän tuumaa.

Eerikäisen mielestä olisi kuitenkin hienoa, jos yhä useampi suomalainen pystyisi olemaan kiitollinen siitä, että täällä ei ihmisiä vaienneta väkivallan uhalla samalla tavalla kuin vaikkapa Kolumbiassa.

Kolumbiassa nimittäin voi väärästä mielipiteestä saada jopa kuulan kalloonsa.

– Tietenkään kenenkään ongelmia ei sovi vähätellä ja minä ymmärrän, että koronapandemian myötä ihmisten pahoinvointi on valitettavasti kasvanut myös täällä Suomessa. On sairauksia, työttömyyttä ja ahdinkoa, Eerikäinen luettelee.

– Mutta Kolumbiassa niillä ihmisillä on tasan nämä samat huolet, mutta potenssiin sata. Siellä ei uskalleta lähteä ulos – ja syynä ei suinkaan ole korona, vaan se, että sinut saatetaan ampua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

– Siispä minun viestini meille suomalaisille on, että meillä on asiat oikeasti aika helkkarin hyvin. Meitä kuunnellaan ja me saamme vapaasti ilmaista itseämme. Ollaan siis kiitollisia tästä, Eerikäinen kiteyttää.

Lue myös:

Esko Eerikäinen huolissaan synnyinmaansa tilanteesta – sukulaiset keskellä sekasortoa: ”Armeija ja poliisi tappavat kaduilla”

Esko Eerikäinen muistelee 35 vuoden takaista suurta suruaan: ”Tiesin heti, että jotain on tapahtunut”

Esko Eerikäinen juhlii syntymäpäiviään – iloitsee löytämästään tasapainosta: ”Elämä on ihana just nyt”