Vuoden 2021 Miss Suomeksi kruunattu Essi Unkuri edusti viikonloppuna Miss Universum -finaalikilpailussa, joka järjestettiin Israelin Eilatissa. Kilpailuun osallistui yhteensä 80 eri maan edustajaa, joista 16 valittiin semifinaalivaiheeseen.

Unkurin vahvasta kisasuorituksesta huolimatta hän ei kuitenkaan päässyt etenemään loppukilpailuun. Semifinaaliin valittiin Ranskan, Kolumbian, Singaporen, Panaman, Puerto Ricon, Bahaman, Japanin, Ison-Britannian, Yhdysvaltojen, Intian, Vietnamin, Aruban, Paraguayn, Filippiinien, Venezuelan ja Etelä-Afrikan edustajat.

Tänä vuonna maailman kauneimmaksi valittiin lopulta Intian Harnaaz Sandhulle. Ensimmäisen perintöprinessan tittelin vei Paraguay ja toisen Etelä-Afrikka.

Ennen sunnuntaiyönä järjestettävää finaalia Unkuri julkaisi omalla Instagram-tilillään tekstin, jossa hän kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat tukeneet häntä hänen missimatkansa varrella. Samassa yhteydessä Unkuri myös avaa kuluneita vuosiaan, joihin on kuulunut niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin.

– Tänään tämä upea Mis Universe -kilpailu tulee päätökseen. Yksi kappale elämästä sulkeutuu ja uusi avautuu. Haluan siksi ottaa hetken ennen finaalia kiittääkseni kaikkia, jotka ovat auttaneet minua tällä pitkällä matkalla, Unkuri kirjoittaa julkaisussaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Tämä matka on ollut uskomaton. Neljä vuotta kovaa työtä, aherrusta, iloa, kyyneleitä ja ennen kaikkea suuria unelmia. Näiden neljän vuoden aikana olen löytänyt itseni, kasvanut aivan valtavasti ihmisenä, sekä löytänyt ympärilleni maailman ihanimmat ihmiset, Unkuri kiteyttää.

Unkuri kertoo olevansa äärettömän kiitollinen ”jokaiselle mukana olleelle”. Postauksensa oheen hän on merkinnyt joukon ihmisiä, jotka ovat olleet kulkeneet hänen vierellään kuluneet kuukaudet. Tägättyjen joukossa ovat muun muassa missiemo Sunneva Sjögren sekä perintöprinsessat Emmi Suuronen ja Sonja Länsivuori.

Lue myös:

Essi Unkuri teki yllättävän paljastuksen Miss Universum -kilpailijasta: ”Hän on puoliksi suomalainen” – katso yhteiskuva!

Essi Unkuri sai Miss Universum -kilpailuun ikävän tiedon perheeltään: ”Olin aika maassa”