Torstaina 4. helmikuuta vietettiin Maailman syöpäpäivää, ja sen kunniaksi vuoden 2001 Miss Suomi Heidi Sohlberg puhui somessa avoimesti syöpädiagnoosistaan.

Sohlberg sairastui rintasyöpään vuonna 2016, mutta selätti sairauden muutaman vuoden taistelun jälkeen ja on toistaiseksi terve. Muistot rankasta kokemuksesta eivät kuitenkaan katoa koskaan, ja nyt Sohlberg kirjoittaa omalla Instagram-tilillään hetkestä, jolloin hänelle lausuttiin sanat: ”Sinulla on syöpä”.

Sohlberg julkaisi kirjoituksensa yhteydessä syöpähoitojen aikaan otetun kuvan, jossa hän poseeraa kaljuna iloinen hymy kasvoillaan.

– Tänään on Maailman syöpäpäivä. Olen yksi heistä, joka on kuullut ne 3 sanaa, joita en toivoisi kenenkään kuulevan, Sohlberg kirjoittaa postauksessaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Niin kuin kuvassa, tänäänkin mennään posin kautta ja olen jokainen aamu kiitollinen elämästä, että saan herätä uuteen päivään terveenä, nainen summaa.

Sohlbergin tunteikas postaus on kerännyt lyhyessä ajassa runsaasti tykkäyksiä ja kommentteja.

– Sun hyvä asenne on ihan parasta, Teemu Selänteen puoliso Sirpa Selänne hehkuttaa julkaisun kommenttiosiossa.

– Upea voimanainen, toinen seuraaja ylistää sydänemojin kera.

Monet ovat myös jakaneet kuvan alle oman syöpään liittyvän tarinansa.

– Se on rankka sairaus, isäni ja äitini menehtyivät tautiin aikoinaan, niin liian nuorena, eräs kirjoittaa.

– Äitini aikoinaan taisteli yhä uudelleen uusiutuneen syövän kanssa 14 vuotta ennenkuin nukkui pois 64v. Onneksi ehti kuitenkin lapsenlapset nähdä. Kiitos kun jaksat kannustaa taisteluissa ja olla olla rohkaiseva esimerkki.

– Kaunis olet. Täällä taistellaan edelleen ja positiivisella asenteella mennään eteenpäin.

– Kiitos ihana ja kaunis sinä. Olet ollut suuri inspiraatio ja tuki mun matkan varrella.

Lue myös:

Ex-missi Heidi Sohlberg julkaisi meikittömän kuvan itsestään – kannustaa ihmisiä luonnollisuuteen

Ex-missi ajautuu aina otsikoihin, kun Duudsoneiden HP julkaisee alastonkuvia: ”Olemme nauraneet, että tässä on toistuva kaava”