Vappuna erostaan ilmoittaneet Roope Salminen ja Helmi-Leena Nummela ottivat hiljattain sosiaalisessa mediassa kantaa vanhemmuuteen. Kaksivuotiaan poikalapsen vanhemmat kertoivat joutuneensa ikävien ennakkoluulojen kohteeksi liittyen lapsensa hoitojärjestelyihin.

Aihe nousi esiin, kun toimittaja Irene Naakka jakoi oman Instagram-tilinsä Stories-osioon kuvakaappauksen, joka oli napattu Ilta-Sanomien artikkelista. Tuoreeseen juttuun oli haastateltu Helmi-Leenaa teatterivisiitillä.

– Helmi-Leena Nummela vietti torstaina vapaailtaa, kun hänen ja Roope Salmisen lapsi oli isällään hoidossa, lehtijutun ingressissä luki.

Lehden käyttämä muotoilu sai Irene Naakan raivostumaan.

– Äiti = lastensa vanhempi. Isä = lastensa hoitaja. Vau Ilta-Sanomat, tää tuntuu varmaan isistäkin hyvältä, kun alennatte heidät omien lastensa vahdeiksi, Irene latasi Stories-osiossaan.

Helmi-Leena jakoi Irenen julkaisun omassa Stories-osiossaan ja oikaisi mitä oli haastattelussa todellisuudessa sanonut.

– Vastasin kysymykseen tarkalleen ottaen: isänsä luona (Ei hoidossa.), Helmi-Leena kirjoitti Instagramissa.

– Joo, onhan se väsynyttä, hän kommentoi lehden ingressiä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Roope Salminen kertoi aiheesta rehellisen mielipiteensä. Mies julkaisi Stories-osiossaan poikkeuksellisen pitkän kirjoituksen, jossa hän puolusti ex-kumppaniaan.

– Multa ei koskaan, koskaan kysytä että ”ahaa, missäs lapsi on”, kun olen jossain. Oletus on, että lapsi on turvassa ja varmaankin äidillään, Roope kuvaili.

– Sen sijaan Helmi-Leena joutuu aivan jatkuvasti selittämään miksi tekee töitä kun lapsi on niin pieni, missä lapsi on kun hän on baarissa ja näköjään myös kun hän on teatterissa, hän jatkoi.

– Tää on perseestä ja epäreilua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Roopen mukaan kyse ei ole yksittäisestä Ilta-Sanomien jutusta, eikä hän ole vihainen artikkelin kirjoittaneelle toimittajalle. Sen sijaan hän toteaa olevansa ”vihainen ihan vaan maailmalle ja tuplastandardeille”.

– Rakastan mun lasta. Rakastan viettää hänen kanssaan aikaa, rakastan opettaa hänelle juttuja, kasvattaa ja olla lähellä. Rakastan jakaa vanhemmuutta Helmi-Leenan kanssa ja me jaetaan se tasan, Roope täsmensi.

– Äideillä on täysi ja ilmiselvä oikeus vapaa-aikaan, olivat he sitten sukupolvensa lahjakkaimpia näyttelijöitä tai pääministereitä. Ja isillä on oikeus tulla nähdyksi vanhempina, hän summasi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Seiska: Roope Salmisella ja Evelinalla vuosien salasuhde – asuvat nyt avoliitossa!

Roope Salminen ja Helmi-Leena Nummela eroavat – ”Paristuhteemme on päättynyt”