Helena Koivu kommentoi podcastia, jossa keskusteltiin äitien oikeuksista eron koittaessa.

Helena ja Mikko Koivun avioerosaaga on ollut yksi vuoden kohutuimmista aiheista ja se on nostanut ilmaan paljon kysymyksiä. Monien mielestä niin sanotut ”kiekkovaimot” eivät saa tarpeeksi tunnustusta tekemistään kotitöistä ja lastenhoidosta sekä kasvatuksesta.

Helena Koivu jakoi Instagram -tarinassaan paloja podcastista, jossa miehiä kritisoitiin rankalla kädellä.

– Ja kuten Desinerymark sanoi jaksossa, hanipuppelin kanssa mennään naimisiin ja mulkusta erotaan (näin kärjistäen), Helena kommentoi Podcast-jaksoa.

Helena peräänkuuluttaa avioehtojen ja sopimusten tärkeyttä.

– Joten kannattaa vaan puhua, puhua ja puhua aiheesta ajoissa ja tehdä viralliset asiakirjat jos niikseen on, että silloin jos erotaan eikä rakentava keskustelu onnistukaan enää, on mustaa valkoisella, Helena kirjoittaa viitaten ilmeisesti omaan tilanteeseensa.

Helena poimi podcastista kiekkovaimojen aseman parisuhteessa. Hänen mielestään lapsia hoitavat äidit eivät saa tarpeeksi arvostusta.

– Otetaan myös kantaa kiekkovaimojen avioehtoihin, jotka ovat usein ihan omaa luokkaansa kun parisuhteessa on merkittävä varallisuusero. Mikä arvo silloin annetaan kotiäiteydelle tai sille, että muutetaan toisen perässä vieraaseen maahan, synnytetään ja hoidetaan yhteisiä lapsia? Näitä asioita pohditaan podissa, Helena lisää.

Helenan hyvä ystävä Justine Rubinger perusti GiveSendGo -nimiselle nettisivustolle rahankeräyksen Helenan taloudellisen tilanteen helpottamiseksi. Kampanja kantaa nimeä Support Helena Koivu. Tällä hetkellä kampanjaan on lahjoitettu rahaa 1446 dollarin edestä. Tässä tapauksessa on kuitenkin syytä huomioida ettei tilille ole tullut yhtään lahjoitusta viimeisen kolmen viikon aikana.