Artistinimellä Benjamin musiikkia esittävä Benjamin Peltonen, 22, oli aikoinaan Suomen ensimmäisiä Instagram-tähtiä, jonka perään kymmenet tuhannet teinitytöt kuolasivat rivissä. Benjamin Peltonen oli ilmiö, jollaiseen ei somejulkkisten kulta-aikana luultavasti enää koskaan tulla törmäämään.

Tulevana perjantaina (25.9.) uuden Someveteraani-albumin julkaiseva Benjamin avautuu nyt Helsingin Sanomien tuoreessa haastattelussa maailmanluokan staran elämää muistuttavasta nuoruudestaan.

Benjamin latasi ensimmäisen kuvansa Instagramiin vuonna 2012 ja pian tämän jälkeen hänestä nousi aikansa suurin suomalainen Instagram-julkkis. Parin vuoden päästä, elokuussa 2014 Benjamin jo poseerasi kuin mikäkin Cheek uima-altaassa kahden bikinimallin pyllyn välissä.

– Toi oli sitä sairaalloisinta aikaa. Ei mulla ole edes koskaan ollut mitään mimmifrendiä. En mä oo toi tyyppi, joka on biitsillä mimmien kanssa ja rahaa lentää, Benjamin toteaa rehellisenä HS:lle.

– Parasta oli, ettei se ollut mun idea, vaan mun sen aikaisen managerin. Se otettiin yhdellä uimarannalla ja fotaroitiin vesi siniseksi, että näyttäisi Ibizalta, hän jatkaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vuonna 2016 Benjamin julkaisi esikoisalbuminsa, englanninkielisen Fingerprints, josta muodostui todellinen hitti Espanjassa. Teinihuuma siellä oli kuin elokuvista.

– Sain sen kaiken Justin Bieber -uran, mistä unelmoin, Peltonen sanoo.

Nykyään Benjamin julkaisee musiikkia suomeksi, eikä hän halua enää leimautua pelkäksi ”Insta-Benkuksi”. Tulevalla albumillaan Benjamin muistelee hulluja vuosiaan ”somefeiminä” teinipoikana, joka kulutti nuoruutensa Instagram-tykkäyksiä kalastellen.

Someveteraani-albumi suoratoistopalveluissa perjantaina 25.9.

Lue myös:

Muusikko Sanni ahdistui etukäteen koronakesästä – otti käyttöön ”why not” -periaatteen: ”On juotu viinii ja kukuttu aamuseiskaan”

Mr. Saxobeat -hitin äiti Alexandra Stan paljastaa villit muistonsa Suomesta: hullua biletystä ja taivaallista kalaa

IL: Toni Wirtanen näki Behmin potentiaalin – nyt salaperäistä artistilupausta kuuntelee koko Suomi