Ylellä alkoi kuvalla viikolla Ina Mikkolan luotsaama Tilipäivä-ohjelma, jonka missio on Mikkolan mukaan tehdä kaikkien työelämästä parempaa.

Ohjelman ensimmäisen jakson aiheena oli palkat. Bloggaaja ja yrittäjä Natalia Salmela , 32, osallistui ohjelman raatiin yhdessä muiden vieraiden kanssa ja keskustelu käynnistyi Mikkolan kysyessä suoraan mitä raatilaiset oikein tienaavat.

– Nostan nolla euroa kuussa, mutta yrittäjänä nostan palkkaa kerran vuodessa. Se jaettuna kahteentoista on noin 14 000 euroa, Natalia paukauttaa tyynenä.

Mikkola ällistyy vastauksesta todella.

– Oikeasti, mitä helee… Vau, Mikkola saa sanottua.

Hän tiedustelikin seuraavaksi, miltä tuntuu sanoa oma palkka ääneen.

– Minulle se on helppoa, koska Suomessa palkka- ja verotiedot ovat julkisia. Siksi onkin hämmentävää, että Suomessa palkoista puhumisen kulttuuri on näin mykkää.

Vironvenäläisenä maahanmuuttajana Natalia kokee, että palkoista puhumisen vaikeus on syvällä suomalaisuudessa.

– Vähän niin kuin ”kel onni on se onnen piilottakoon”, Natalia sanoo ja lisää vielä yhtälöön suomalaisten naapurikateuden sekä häpeän kulttuurin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Viron Narvassa syntynyt Natalia Salmela on lisäksi tietokirjailija ja suositun Satokausikalenteri Median toimitusjohtaja. Hän tuli tunnetuksi vuonna 2011 perustamastaan White Disease -blogistaan, joka on yksi Suomen kaupallisesti menestyneimmistä blogeista.

Salmela sai esikoisensa tänä syksynä yhdessä poikaystävänsä Jonten kanssa.

Lue myös:

Lapsen saanut ex-missi Maija Kerisalmi karisti raskauskilot ennätysvauhdissa: ”Kymmenen kiloa jäi heti sairaalaan”

Rita Niemi-Mannisen tytärtä haukutaan nimensä takia – ”Aivan todella syvältä”